Race

Publisert den 11. juni 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Fra sykehus til seier

Tommy Aleksandersen lå på sykehuset og lurte på om han kunne trene igjen. Søndag vant han Ironman 70.3 Pescara.

Foto: Stefano Celiberti

Det ble en utrolig dobbelt norsk prestasjon i Italia søndag. Raskeste dame var Gunhild Berntsen, mens raskeste mann var Tommy Aleksandersen. Og gladest av alle, var trolig Aleksandersen selv.

– I fjor knuste jeg kravebenet i flere biter, og jeg måtte operere inn en metallplate og noen skruer. Dermed fikk jeg hele fjorårssesongen ødelagt. Derfor var det utrolig deilig å ta denne seieren, sier 40-åringen til 3atlet.

Aleksandersen bor til vanlig i Napoli, hvor han arbeider for Forsvaret. Han har flere ganger markert seg i løypene. Blant annet debuterte han for et par år siden på fulldistansen med sluttida 8 timer og 43 minutter.

Søndag ble han klokket han på sluttida 4 timer og 11 minutter, på den halve distansen. Han svømte på 22 minutter (noe for kort distanse, red. anm.), syklet på 2 timer og 8 minutter og løp på 1 time og 33 minutter.

Les også: 

Triatlon har blitt mitt fristed

Berntsen vant i Italia

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Tommy Aleksandersen lå i tet store deler av konkurransen i Italia.

Nordmannen hadde før start notert seg at det var en flat sykkelløype, noe som passer ham godt. Og han skjønte tidlig at kroppen fungerte.

– Det var rullende start på svømminga, og det var helt nydelig. Allerede etter noen få svømmetak merket jeg at dette kom til å bli en bra dag.

Opp av vannet var nordmannen ett minutt bak lederen, men allerede etter åtte kilometer var forspranget spist opp.

– Deretter lå jeg alene i front, helt inn til T2. Jeg tror jeg hadde en 10 minutters ledelse til andremannen på det meste.

Ut på løp var Aleksandersen likevel skeptisk.

– Jeg har i lang tid hatt så mye skader og skavanker i beina at løping nesten ikke har vært aktuelt i det hele tatt. Men da jeg begynte å løpe, merket jeg ingenting til skadene, og det i seg selv var en seier!

Men nye utfordringer ventet. Med 30 grader og steikende sol forstod han at dette ikke kom til å gå fort.

– Allerede etter tre kilometer merket jeg at dette kom til å bli en varm og tung dag. Jeg regnet med at jeg kom til å bli tatt igjen rimelig raskt, men jeg ble positivt overrasket etter den første runden da jeg fikk høre at det var 5 – 6 minutter ned til nestemann. Det var altså ikke bare jeg som jobbet med varmen, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Tommy Aleksandersen løp i mål på sluttida 4 timer og 11 minutter.

– Etter litt hoderegning fikk jeg trua på at dette kunne holde, men samtidig måtte jeg ta alle forhåndsregler slik at jeg ikke eksploderte underveis. Jeg gikk gjennom alle væskestasjonene for å få i meg nok drikke, is og svamper.

Samtidig spiste deltakerne seg innpå. Uten at Aleksandersen lot seg stresse.

– Da det var fem kilometer igjen, var luka til nummer to på cirka fire minutter, og da var det bare å holde inn til mål.

Aleksandersen var naturligvis glad over seieren.

– Det var utrolig artig å vinne. Jeg har jobbet noen timer de siste åra for å se hvor langt man klarer å tøye strikken, så da er det digg å få uttelling og lønn for strevet, sier Aleksandersen.

Ironman 70.3 Pescara var uten pro-klasse, og forbeholdt agegroupere. Men for Aleksandersen endte uansett opp med en kvalifiserings-slot til VM i Sør-Afrika.

– Så nå er det tilpassing av nye planer og nye mål. Da gjenstår det bare a se om beina spiller på lag og at neste triatlon tar meg til nye høyder.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This