Race

Publisert den 10. juni 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Miller ble beste norske i Leeds

Lotte Miller ble beste norske i WTS i Leeds etter sterk sykling. 

Foto: Norges Triatlonforbund

Lotte Miller ble norske utøver under WTS i Leeds. Hun kom inn på 14. plass i en tøff konkurranse som ble vunnet av hjemmehåpet Vicky Holland. Og det var Miller meget godt fornøyd med:

– Ja!!!!

I Leeds ble det kjørt hardt fra start til mål på normaldistansen; 1500 meter svøm, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løp. Det er fortsatt langt for Miller, men i dag gikk det bedre enn på lenge.

– Det blir bedre og bedre. Fortsatt er det litt langt, men jeg kan ikke klage på en 14. plass.

Nå sikter hun seg inn på WTS i Hamburg som går 14. juli. Her skal hun kjøre på favorittdistansen, sprint.

– Ja, det er klart jeg må dit nå.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

For de norske herrene ble det ingen stor konkurranse i Leeds. Casper Stornes måtte bryte halvveis på syklinga, mens Blummenfelt ble bare nummer 19.

Både Stornes og Blummenfelt svømte forholdsvis svakt og var oppe av vannet henholdsvis 50 og 53 sekunder bak teten.

– Jeg vet ikke hva det var. Jeg hadde ikke noe power i kroppen, hadde vondt i hodet og var så svimmel på sykkel at jeg var redd for å falle av inne i byen, at jeg valgte å stoppe, forteller Stornes, som nå ser etter nye muligheter i verdenscupen i Belgia neste helg.

Mens Stornes valgte å stå av etter halvgått løp, evnet Blummenfelt å sykle seg helt opp i teten, og i T2 var bergenseren helt i tet, sammen med blant andre spanske Mario Mola.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

For Kristian Blummenfelt er løpet kjørt når det gjelder sammendraget i WTS. Nå satser han heller på enkeltløp. Foto: Gines Diaz

Men syklinga kostet. Blummenfelt fikk det på løpinga, og i mål var han nesten tre minutter bak vinneren, Richard Murray fra Sør-Afrika. Mola og franske Luis ble nummer to og nummer tre.

– Jeg trodde det skulle holde på løp, men da jeg kom inn i T2, så tenkte jeg bare: «Faen også. Det var tungt.» Jeg hang meg på Mario og de, og det holdt en liten stund, men på vendepunkt fikk jeg det; var vanskelig å finne rytmen.

For Blummenfelt ryker nå sammendraget i WTS.

– Det er kjipt. Jeg hadde råd til to dårlig løp. Nå har jeg tre. Så da er det røket. Jeg får heller satse på gode enkeltløp fremover for å få ut det arbeidet som er lagt ned.

PS: For favoritten Jonatan Brownlee ble det ingen god dag i hjembyen. Han måtte bryte på første runden på løp på grunn av mageproblemer. Broren Alistair stilte ikke på grunn av skade.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This