Tema

Publisert den 8. juni 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Nye triumfer på hjemmebane?

Ungdommene leder an i Haugesund. Nå skal de bolte seg på hjemmebane.

Søndag er det igjen triatlon i Haugesund, men det er ikke Ironman som står på programmet. Nå venter supersprint, sprint og olympisk.

– Det vi er mest spent på er mottakelsen av supersprint for mosjonister, sier løpsleder Ole Morten Skogland.

Haugesund har fått frem en rekke unge utøvere de siste årene. Thea Hovda, Birk Skogland og Endre Espedal er noen av dem. For ungdommene har supersprinten vært innstegsmodellen, med 375 meter svøm, 10 kilometer sykkel og 2,5 kilometer løp.

– Supersprint er en rask og eksplosiv distanse, og for de som liker fart og spenning er denne veldig artig.

Nå har stevneledelsen i Haugesund satt supersprinten på programmet også for de eldre deltakerne.

– At voksne får en smakebit av hvordan ungdommen blir introdusert for triatlonsporten, mener vi kan bidra til å opprettholde den store interessen for triatlon som er i Haugesund, sier Skogland.

Det viktigste er likevel fortsatt ungdommen. For i Haugesund syder det blant de yngre.

– Med en aktiv ungdomsavdeling med nærmere 50 utøvere, er det et stort behov for å tilfredsstille treningsiveren deres.

Men ingenting kommer av seg selv. Klubben har arbeidet systematisk de siste årene.

–  Vi har ansatt en hovedtrener som til daglig tilrettelegger tilbud til dem. Klubben har også organisert seg godt med tanke på rekrutteringsarbeid, med et eget sportslig utvalg som administrerer de mange aktivitetene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

På de korteste distansene innen triatlon er det tillatt for drafting, noe som innebærer en annerledes løpsutvikling enn på langdistansene. Her fra en tidligere konkurranse i Haugesund. Foto: Mikal Iden.

Under NM miksstaffet på Bryne forrige helg, stilte klubben med fire lag; ett senior og tre juniorlag. Attpåtil tok klubben både sølv og bronse.

– Det forteller om et glødende idrettslag, forteller en stolt Skogland.

Haugesund Triatlon har alltid hatt triatlon med «drafting» på programmet. Nytt av året er også olympisk distanse.

– Det har vært lagt ned utrolig mye innsats i å få arrangementet godkjent etter nye regler fra Vegdirektoratet for å arrangere sykkelritt på vei, sier Skogland.

– Vi er overrasket og ydmyke for at så mange har satt seg ned på skolebenken for opplæring til godkjent sykkelvakt. Å arrangere sykkelritt på vei er blitt komplisert, men godt samarbeid med rådende myndigheter for å finne gode løsninger, har bidratt til kompetanse som kan gjenbrukes og at flere profesjonelle arrangement kan følge de kommende årene, forteller han videre.

Klubben er for øvrig denne også vertskap for junior-NM og Supersprint Cup denne helga. Skogland gleder seg.

– Teknisk delegat har lovet at utøverne skal få en smakebit av internasjonal kvalitet! Og som vanlig er det lovet fint vær i Haugesund, ler han.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This