Race

Publisert den 2. juni 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Kongepokaler til Miller og Stornes

– Alltid kjekt å vinne, sa Lotte Miller før hun ga bestemor (93) en klem. 

Lotte Miller var soleklar favoritt før start på NM sprint på hjemmebane. Og 22-åringen innfridde da hun lørdag løp i mål på  et feststemt Bryne torg, og der ventet bestemor, som hadde tatt turen ned fra aldershjemmet hun bor på til vanlig.

– Det er så trivelig at de stiller opp, sier en rørt Lotte Miller etter målgang.

Hun studerer og trener i Danmark, og hun konkurrerer mye utenlands. Dermed blir det desto sjeldnere  at hun konkurrerer på norsk jord. Og da passer det godt at nettopp årets NM på sprintdistansen foregår nært sagt utenfor stuedøra, og at venner og familiemedlemmer er på plass.

– Det betyr veldig mye for meg at de er her og heier, og viser at de bryr seg, sier Miller, som forsvarte fjorårets NM-tittel. I år vant hun foran Stine Dahle fra Åsane og Solveig Natvig Løvseth fra Trondheim.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Stine Dahle fra Åsane tok sølv, Solveig Natvig Løvseth fra Trondheim tok bronse. Årets NM-gull og kongepokal gikk til Lotte Miller fra arrangørklubben Bryne.

I herreklassen ble det gull og kongepokal til Casper Stornes fra Bergen Triathlon Club. Det var ikke overraskende, etter at Kristian Blummenfelt og Gustav Iden meldte forfall på grunn av sykdom og skade. Men Vetle Bergsvik Thorn og Jørgen Gundersen bød på kamp til døra. Trioen lå samlet til et godt stykke ut på løp.

Deretter overtok Stornes.

– Jeg var fornøyd med svømminga, men sleit på sykkel og løp, medga Vetle Bergsvik Thorn fra Åsane, som tok sølv, mens som fortsatt er junior.

Bronsemedaljør Jørgen Gundersen fra Ullensaker opplevde noen av de samme problemene som under europacupen i Polen forrige helg.

– Jeg sliter med pollen, men det går forbi. Jeg får heller glede meg over at jeg er skadefri.

Årets norske mester i herreklassen, Casper Stornes, gledet seg over seieren. Han harket og hostet fælt etter målgang, men mente at sykdommen de siste dagene nå var i ferd med å slippe, og at han hadde fått de svarene han trengte før WTS i Leeds neste helg.

– Jeg hadde flaks på Bermuda, siden de slapp meg på sykkel, så vi får se hvordan det går. Men jeg håper i hvert fall på en topp 10-plassering i Leeds.

Les også:

Trippel norsk på Bermuda

Imponerte i Abu Dhabi

– Jeg er i mitt livs form

Vinner av herrenes eliteklasse ble Casper Stornes fra Bergen, mens Jørgen Gundersen (t.v.) fra Ullensaker tok bronse og Vetle Bergsvik Thorn fra Åsane tok sølv.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This