Race

Publisert den 27. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Hansen reddet dagen

Morten Hansen ble best av de norske i Polen.

Lørdagens europacup i polske Olsztyn ble ikke noen stor norsk opplevelse. Lysglimtet var Morten Hansen, mens både Jørgen Gundersen og Endre Espedal havnet utenfor resultatlistene etter magetrøbbel. 

– Jeg følte meg dritsterk på syklinga og ledet ut på løp med skikkelig gode bein de første 1,5 kilometerne, men så kom magekrampene som jeg har slitt mye med og tok knekken på meg. Jeg hadde ikke sjangs til å presse meg gjennom det, sier en nedbrutt Espedal, som måtte bryte og dermed fikk en DNF i sesongdebuten.

– Vi vet ærlig talt ikke hva det er, men vi tror det er noe underbevisst som skjer med pusteteknikken under høy intensitet blandet med stresset som er rundt en konkurranse, sier Espedal, som også har slitt med dette tidligere. 

– Jeg pleier å bruke litt tid på å «finne ut av det» de første konkurransene hver sesong, og så løsner det etter hvert. Jeg virkelig vi snart finner ut av det, for det er jæ**** surt når du føler deg så bra ellers og er med og kjemper i tet, sier Espedal, som avviser at det har noe med mat å gjøre. 

– Det har mer med pusten å gjøre. Og kanskje stress. Jeg må finne tilbake den rette pusteteknikken, selv med veldig høy intensitet og alt det som skjer rundt i en konkurranse, sier Espedal. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Espedal lå i tet da han fikk trøbbel med magen og måtte bryte europacupen i Polen i går.

Jørgen Gundersen pådro seg en disk da han etter sigende unnlot å sone en tidsstraff. Straffen fikk han fordi han kastet svømmehetta utenfor boksen.

– Hadde jeg fått med meg straffen, hadde jeg kommet meg godt innenfor topp 20 som ville gitt poeng. Derfor var det en ganske kjedelig disk.

Likevel var det verre var også han fikk magekramper.  

– Jeg presterte bra i deler av løpet, og var med i en gruppe på fem som kjempet om seieren etter 2,5 kilometer på løp, men så får jeg magekramper og detter ned til 13. plass, Men så var det denne disken, sier Gundersen. 

– Du holdt deg til magen da du løp i mål? 

– Ja, det er helt jævlig vondt. 

Han er frustrert over magen som også tidligere har ødelagt den første delen av sesongen. Muligens skyldes problemene allergi. 

– Det er midt i «bushen» her, så for meg blir det hele spekteret av bjørkepollen, gress og blomsterstøv, og da går det sjeldent bra. Heldigvis går det som regel bedre utover i sesongen. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Morten Hansen ble beste norske med en 24. plass under europacupen i Polen i går ettermiddag.

For Jørgen Gundersen og Endre Espedal ble det altså en svart dag. For Morten Hansen ble sprint-konkurransen imidlertid en opptur, etter det han selv betegner som «tidenes dårligste sesongstart».

– Jeg er veldig fornøyd med at ting endelig begynner å løsne for meg. Nå ser jeg virkelig fram til resten av sesongen. 

Mens Norge «smelter», var det annerledes i Polen. 

– Med regn og «kalde» forhold under dagens konkurranse ble det perfekte forhold for meg, og jeg utnyttet det alt jeg kunne, sier Hansen. 

– Svøm var ikke helt bra, men takket være en sinnsykt god og aggressiv dag på sykkel klarte jeg å komme meg opp i tetgruppa på sykkel før vi var halvveis, sier han.

Han prøvde også å gå i brudd med Endre Espedal, men de to fikk aldri noen stor luke. 

– Så jeg holdt meg i front hele veien inn og kom bra ut på løp. Løpebeina var imidlertid ikke så bra den første kilometeren. Jeg kom meg likevel godt inn i det med 3,5 kilometer igjen. Da avanserte jeg noen plasser og fikk også tatt to stykk i spurten på oppløpet. 

Hansen ble beste norske med en 24. plass blant 75 deltakere. Birk Skogland fullførte også, men havnet langt bak etter en periode med sykdom. 

Neste konkurranse nå blir NM Sprint neste helg hvor hele landslaget stiller til start. 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This