Race

Publisert den 11. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Stornes tror på Blummenfelt

– Kristian er så sulten på sin første seier i WTS at jeg tror han tar den, sier Casper Stornes.

Foto: Gines Diaz

Casper Stornes tok triatlon-verden med storm da han på Bermuda sikret første norske seier  i World Triathlon Series (WTS).  Ikke bare bidro han til å sikre trippel norsk i herreklassen, men han ble også tidenes yngste vinner i verdensserien.

Dermed burde alt ligge til rette for en ny suksess foran neste runde i WTS, som går i Yokohama i morgen. Men 20-åringen velger å ikke stille til start i Japan.

– Hodet er ikke der det skal være nå, sier Stornes som forteller at han fikk en utladning etter Bermuda, hvor han delte pallen med Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

Seieren kom overraskende på alle; også på Stornes selv.

– Jeg hadde håpet å vinne løp i WTS, men først om et par år. Så ja, jeg ble overrasket. Og etter at jeg kom hjem har det vært bra trøkk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Casper Stornes ble historisk da han ble yngste vinner i WTS noen sinne. Nå roer han ned og sikter seg inn mot Leeds i juni.

Stornes velger å stå over Yokohama, selv om det har fristet. I stedet trener han hjemme i Bergen.

– Jeg mister noen poeng i OL-kvalifiseringa, men jeg vil heller kjøre noen færre konkurranser og gjøre det godt i disse enn å kjøre mange hvor jeg gjør det middels, sier Stornes, som heller sikter seg inn mot WTS Leeds i begynnelsen av juni.

Leeds er hjemmebanen til Brownlee-brødrene. De to, Alistair og Jonathan, har dominert triatlon i lang tid, men det har vært mer stille rundt dem det siste året. Alistair Brownlee satser mer på lengre distanser, og Jonathan har slitt med skader i vinter. Likevel, i hjembyen Leeds koker det når de to tar på seg startnummer.

– Å ja, det hadde vært moro å ta dem der.

Fram mot Leeds satser Stornes på noen gode treningsuker hjemme. Deretter blir det NM på Bryne, uka før Leeds.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I fjor tok Kristian Blummnefelt sin andre tredjeplass i Yokohama, etter de to spanjolene Mario Mola og Fernando Alarza. ARKIVFOTO

I Yokohama er Kristian Blummenfelt klar favoritt, mener Stornes. Bergenseren har flere topplasseringer, og han er i dag ranket som nummer to i verden. Men han står fortsatt uten seier i WTS.

– Kristian er så sulten på sin første seier i WTS at jeg tror han tar den, sier Stornes.

Blummenfelt har deltatt flere ganger i Yokohama, og han har gjort det godt der.

Stornes mener den farligste motstanderen trolig blir spanske Mario Mola, som er verdensmester to ganger. Mola har også vunnet de to siste gangene i Yokohama, med Blummenfelt på tredjeplass.

Konkurransen foregår på normaldistansen. Den starter med 1.500 meter svømming i Tokyo-bukta, deretter er det 40 kilometer sykling i en åpen og flat løype.

– Dermed kan det bli et stort felt inn på løp.  Det er ikke nødvendigvis en fordel for Blu, selv om han er veldig sterk på løp.

I Bermuda ble Mola bare nummer fire, bak de tre nordmennene, etter å ha løpt seg kraftig opp på den avsluttende 10-kilometeren.

– Mola er en luring, og du må alltid regne med ham, sier Stornes.

– Og på Bermuda løp han fortere enn Blu.

Stornes mener Blummenfelt sitt sterkeste kort er lagkameraten Gustav Iden.

– Gustav og Blu er sterke syklister. De har endret standarden for syklinga i internasjonal triatlon.

– På Bermuda var det nettopp på syklinga at du dro ifra?

– Ja, det norske laget er ordentlig sterkt. Og det spesielle er lagfølelsen. Murray, Mola, Gomez … alle trener alene. Ingen av de andre nasjonene har den lagfølelsen vi har, sier Stornes.

Stornes mener imidlertid at Iden, som har hatt en sterk sesongåpning, fort kan bli mer enn en «hjelperytter» for Blummenfelt.

– Gustav tok en 9. plass i Abu Dhabi og ble jo nummer tre på Bermuda. Og han har vist utrolig framgang på testene våre. Dessuten er han utrolig rå på sykkel. Det er godt mulig han er på pallen i Yokohama også.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Både Kristian Blummenfelt og Gustav Iden er kapable til å klare pallen, mener Casper Stornes. Foto: Privat

Casper Stornes mener den ovennevnte lagfølelsen var en viktig faktor på Bermuda. For selv om han virket sterk da han rykket ifra på sykkel og hadde opparbeidet seg et forsprang på over 90 sekunder i T2, var realiteten helt annerledes.

– På løp var jeg helt kjørt. Jeg ante ikke hvor jeg skulle få kreftene fra, men så så jeg Gustav og Kristian som ga meg tommel opp, og det føltes bra. Vi kjenner hverandre godt etter å ha trent sammen, reist sammen og bodd sammen i mange år. Og da blir båndene sterke.

I Yokohama stiller også Lotte Miller til start, i sitt livs form. Stornes følger spent med.

– Hun har vært hemmet av skaden i lysken, og det kan slå ut på løpinga, men det hadde vært moro om Lotte fikk en ny topp 10, slik hun gjorde i Abu Dhabi.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This