Trening

Publisert den 11. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

– Jeg er i mitt livs form

Mens gutta har trent i høyden, har Lotte Miller valgt å ligge lavt. 

Lotte Miller fikk sitt gjennombrudd i World Triathlon Series (WTS) da hun ble nummer 10 i Abu Dhabi i mars. Det er det beste norske, kvinnelige resultatet noen sinne.

– Fy fader, dette var over all forventning, uttalte hun til 3atlet da; oppløst i tårer etter målgang.

Nå er 22-åringen klar for WTS i Yokohama, som er det første steget mot OL i Tokyo i 2020.

–  Jeg har hatt fokus på løp og løpsutvikling etter Abu Dhabi. Her så vi at jeg manglet kapasitet og fart i forhold til mine konkurrenter, sier Miller.

– Vi har fokusert på å øke mengden på løp, men samtidig holde fast i å gjøre en god del forebyggende basis og bevegelighet. Sykkel og svømming var det egentlig bare å fortsette med.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Å studere og trene i Danmark har vist seg å være bra for Lotte Miller. Men det gir enkelte begrensninger i forhold til for eksempel treningssamlinger med resten av landslaget.

Lotte Miller trener annerledes enn resten av landslaget. Hun studerer i danske Odense i Danmark, og hun har vært en del av Tri Team SDU. Laget er det første campusbaserte talent- og elitesenteret i Danmark, og det er et samarbeid mellom det danske triatlonforbundet, triatlonklubben i Odense og Syddansk Universitet.

På grunn av studiene er det begrenset hvor lenge hun kan være borte fra studiene. Derfor kan hun ikke være flere uker på høydeleir i Sierra Nevada, slik herrene har gjort.

– Jeg tåler høyden og responderer bra, og jeg skal absolutt igang med høydetrening igjen i framtida. Men jeg ser ikke behovet nå, og jeg kan utvikle meg godt i lavlandet også.

– Og det gjør du?

– Per dags dato er jeg i mitt livs form, uten å ha vært i høydetrening. Det er veldig deilig å vite inn mot et løp som Yokohama, hvor de beste stiller til start, sier Miller.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lotte Miller trener seg opp etter smellen i 2016. I fjor var hun omsider tilbake etter avbrekket, og hun vant NM i Kristiansand.

Miller hadde gode resultater som junior, men ble overtrent og utbrent, både i 2014 og 2016.

– Kroppen er sliten, og pulsen er unormalt høy! Og sammen med lege på Olympiatoppen har vi kommet frem til at jeg sliter med en burn out, også bedre kjent som overtrening, fortalte hun til 3atlet da.

Nå er hun gradvis på vei tilbake. Hun var igjen i den internasjonale manesjen igjen i fjor sommer, og med to NM-gull, både i Kristiansand og på hjemmebanen Bryne, var hun endelig tilbake.

Årets forsesong har også vært veldig god.

– Det har vært to gode måneder uten sykdom og skader med mange gode intensitetsøkter og med en mer stabil kropp. Jeg har kunnet trene mer med overskudd på de harde øktene enn det jeg gjorde i 2017. Det er fordi min grunnform nå er hakket mer robust enn i fjor.

Les også:

Kroppen endelig sterk igjen

Full klaff i comeback på hjemmebane

Klar for å gjenerobre toppen i norsk triatlon


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This