Trening

Publisert den 10. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Imponert over det norske laget

– Det norske laget er veldig dyktig, sier verdensmester Lisa Norden som nå trener med det norske landslaget.

Svenske Lisa Norden trener sammen med de norske landslagsutøverne. Det er ikke tilfeldig.

– Det norske laget er utrolig dyktig, og profesjonelt, sier Lisa Norden.

33-åringen er erfaren og svært merittert. Hun har en rekke VM-medaljer i triatlon og under OL i London tok hun sølvmedalje, bare tusendeler bak gullet.

Nå sitter hun sammen med 22 år gamle Gabriel Sandør, som også er svensk. Begge to er på treningsleir sammen med det norske landslaget. Stedet er Sierra Nevada i Spania. Her kommer det utøvere fra hele Europa, og de fleste snakker sammen og låner hverandres utstyr.

Men samarbeidet med det norske laget og de to svenske utøverne er spesielt godt.

– Det er kanskje uvanlig, men såpass rause må vi være, sier sportssjef Arild Tveiten.

– Og så er det ikke tvil om at blant annet Norden har mye erfaring som er verdifullt for vårt forholdsvis unge lag.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Svenskene Lisa Norden og Gabriel Sandør trener sammen sammen med det norske landslaget. Her er de på treningsanlegget i Sierra Nevada.

Svenskene har gjort mye innenfor triatlon. I Motala har de egen videregående skole for triatleter, de har arrangert WTS i Stockholm mange ganger og gjennom tidene har de produsert utøvere som Jonas Colting, Bjørn Andersson og Åsa Lundstrøm.

– Men fokuset har i stor grad vært langdistanse, og landslagsstrukturen er helt fraværende. Mange utøvere står helt alene, og det fører til at de faller fra av, sier Sandør som kommer fra Lidköping.

Her er det få andre utøvere på hans alder og med internasjonale ambisjoner. De fleste er mosjonister. Han er derfor takknemlig for å få lov til å være under vingene på det norske landslaget.

– Jeg kjenner mange av de norske utøverne veldig godt, og jeg trives veldig godt sammen med dem. De er både veldig dyktige og hyggelige, sier Sandør.

Han har konkurrert med dem en rekke ganger, både i europacupen og i verdenscupen. I tillegg er han faktisk halvt norsk; født i Stavanger og med familie i Tromsø. Og nå flytter han til Bergen.

– Det norske landslaget er i ferd med å bli det beste i verden, og mange av dem bor jo i Bergen, så da er det naturlig å flytte dit, sier Sandør.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lisa Norden er også imponert over det norske laget. Ikke minst etter de enorme prestasjonene på Bermuda. Norden debuterte som tv-kommentator her, og på nært hold fikk hun se sine norske treningskamerater triumfere. Hun mener veien mot de olympiske lekene i Tokyo er vidåpen.

– Det norske laget er helt unikt. De har et sterkt konkurranseinstinkt, men de har også et utrolig sterkt samhold. Samtidig har de en treningsfilosofi som jeg tror veldig på, sier hun.

Norden har slitt mye med skader de siste sesongene, men like før jul ble hun operert i hælen. Og nå er hun på full fart tilbake.

– Det har vært en tung tid, og jeg er veldig takknemlig for at det norske laget har forbarmet seg over meg. I Sverige har vi ikke noe som likner på dette, og jeg ønsker virkelig å gi noe tilbake, sier Norden.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This