Race

Publisert den 3. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Triatlon i verdensklasse 

Det er duket for triatlonfest når verdenseliten kommer til Bryne.

Bryne Tri arrangeres i begynnelsen av juni, og det som tidligere var annonsert som en lokal batalje og et NM, har plutselig blitt triatlon i verdensklasse.

– Ja, det kan man trygt si, forteller stevneleder Jørn Sivertsen.

For på startstreken står det norske landslaget, og med glitrende resultater i World Triathlon Series (WTS), både i Abu Dhabi og på Bermuda, er det faktisk verdenseliten som stiller til start.

– Med de fantastiske resultatene i Verdensserien blir det selvfølgelig ekstra kjekt å ønske landslaget velkommen til Bryne og la det lokale publikummet få se triatlon i verdensklasse på nært hold, sier Sivertsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Casper Stornes ble historisk da han vant WTS på Bermuda. Nå kommer han til Bryne, sammen med trener Arild Tveiten og resten av landslaget.

Bryne Tri lover feststemning rundt hele løypa i begynnelsen av juni.

Sivertsen tror det blir en tøff kamp om kongepokalen, som i år deles ut på sprintdistansen på Bryne.

– Så jevnt som det er blant de beste herrene, regner vi med skikkelig kamp om kongepokalen. Men det blir også stas å se vår egen Lotte Miller konkurrere på hjemmebane igjen, sier Sivertsen.

Han bedyrer imidlertid at det er flere enn eliteutøverne som skal glede seg.

– Å ja, vi vil lage triatlonfest for alle, uansett nivå og ambisjoner. Men det fine er jo at eliten og mosjonisten konkurrerer side om side. Et av de kjekkeste minnene fra i fjor var da Kristian Blummenfelt kom løpende inn i sentrum og det gikk et gisp gjennom publikum fordi han løp så fort. Etterpå løp Kristian side om side med mosjonistene, og alle fikk like mye heiing fra publikum, sier Sivertsen.

Hele parken og torget i Bryne sentrum er pusset opp og står klar akkurat i tide til BryneTri.

– Vi gleder oss enormt til å vise fram hvor fint det er blitt og la utøverne passere gjennom parken på løpedelen, forteller Sivertsen.

Løypene for øvrig går som tidligere gjennom det flotte jærske landskapet. Men på NM Sprint Elite og NM Miksstafett, samt Supersprint, er det i år lukkede rundløyper.

– Det gir en enda mer kompakt konkurranse der utøverne hele tida har kontroll på hvordan de ligger an.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I fjor ble det arrangert miksstafett for første gang. Arrangørklubben Bryne klarte pallen, og de sikter minst like høyt i år, anført av Lotte Miller (nummer to fra venstre).

Bryne Tri er en kompakt konkurranse med mye på programmet, fra mosjon til NM Elite. Da blir det gjerne trangt på race brief.

Sivertsen forteller at Bryne Tri utvikler seg litt hvert år.

– I år er vi en del av den nye norgescupen. Vi er også kvalifiseringskonkurranse for Team Age Group for de som vil konkurrere sammen med Age Group landslaget i EM eller VM neste år, sier han.

I fjor var det NM miksstafett som var nyvinningen, som ble arrangert for første gang i Norge. På Bryne.

– Det ble akkurat så spennende og kjekt som vi hadde håpet på. Rekkefølgen blant lagene endret seg hele tida, og det ble kjempestemning både blant utøvere og publikum.

I fjor var det 22 lag som konkurrerte om seieren. Haugesund vant til slutt med Bryne Triatlonklubb på andre og Åsane CK på tredje.

– Vi vet flere klubber mobiliserer skikkelig i år, så dette kan bli enda mer spennende.

Sivertsen utfordrer alle triatlonklubbene i Norge til å melde seg på.

– Dette er kjekt å være med på. Klubbene som var med sist, ga tilbakemelding på at miksstafett skapte skikkelig klubbfølelse, både blant de som deltok og de som heiet.

Sivertsen kan fortelle at det har vært veldig bra påmelding til nå, både på Bryne Tri og NM.

– Vi har ikke noe mål om å vokse i antall deltakere. Vi vil beholde den litt intime følelsen, og vi er opptatt av at deltakere og publikum skal trives hos oss. Men det er plass til flere. Det er ikke fullt før det er fullt.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This