Race

Publisert den 3. mai 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Spretten nykommer i nord

Lei av å måtte stå opp grisetidlig for å rekke startskuddet? Bodø inviterer til triatlon for B-mennesker.

Bodø har stått uten triatlonkonkurranse noen år. Men 11. august i år braker det løs på nytt, når Bodø Cyckleklubb for første gang arrangerer Midnight Sun Triathlon.

– Vi gleder oss veldig og har som mål å lage en konkurranse som er flott både for deltakerne og publikum, forteller Elisabeth Solum fra arrangementskomiteen.

– Vi ønsker å lage feststemning langs og i løypa, og derfor har vi valgt en løype som er kompakt og lett tilgjengelig for publikum. Løypa er flat og rask. Svømminga og løpinga vil foregå i sentrum, i nærhet til skiftesonen og målområdet, forteller Solum videre.

Syklinga vil gå på den vakre nordsida av Bodø.

– Med unntak av en liten klatring ut og inn av byen, er sykkeltraseen ganske flat. Nordsida er nydelig med havet og vakker utsikt mot øya Landegode på den ene siden, og fjell på den andre. Og siden konkurransen går på kvelden vil deltakerne forhåpentligvis få kveldssola som speiler seg i havet, sier hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Midnight Sun Triathlon arrangeres for første gang i august i år. Neste år blir arrangementet flyttet til juli.

Mange triatlonkonkurranser starter grytidlig på dagen. Midnight Sun Triathlon er imidlertid en kveldskonkurranse, med start klokka 18 på kvelden og med siste deltaker i mål klokka 22.

– Vi håper dette vil gi deltakerne en ekstra spesiell opplevelse. Når konkurransen er avsluttet, går vi rett på middag og premieutdeling.

De som er litt våkne vil nok raskt bemerke at det ikke helt er midnattssol i Bodø 11. august. Og det er korrekt.

– Det vil ikke være midnattssol under årets arrangement, men fra 2019 vil det være det, for da vil konkurransen permanent flyttes til juli. Men sola er fortsatt lenge på himmelen i august og vi satser på å ha værgudene med oss slik at det blir kveldssol under konkurransen i år, bedyrer Solum.

Midnight Sun Triathlon er den eneste konkurransen i Nord-Norge som kvalifiserer til Team Age Group Norway. Deltakerne har dermed mulighet til å kvalifisere seg til å delta på EM og VM for Age Group, og det bør motivere flere enn de lokale.

– Det er lett å komme seg til Bodø, forteller Solum.

– Det går mange direkterute fra de største byene i Norge; Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø. Og når man har landet i Bodø, er man så å si fremme. Om man ikke vil ta buss eller taxi, er det en knapp kilometer å gå til sentrum!

Bodø kan by på mye, og Solum lokker med at tilreisende deltakere kan få med seg noen unike opplevelser mens de er i byen.

– Ribtur i Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm, fjellturer i fantastisk natur, besøke en av de nydelige strendene på Nordsida, eller bare sitte på kaia og kjøpe reker fra en av rekebåtene som noen eksempler, sier Solum.

Bodø er hav og fjell side om side. Men Midnight Sun Triathlon har en flat sykkeltrasé, i følge arrangøren.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This