Utstyr

Publisert den 3. mai 2018 | av Redaksjonen

0

Klarsynt i vannet

Zone3 Vapour er ikke perfekt. Men det er ikke lang unna.

Hva slags svømmebriller passer best for triatleter? Svaret er naturlig nok ikke iøynefallende. Svømming i triatlon er en helårsaffære, selv i Norge. Men forholdene endrer seg gjennom året.

Å svømme innendørs i basseng på vinteren er annerledes enn å svømme utendørs på sommeren. Å svømme i et tjern eller innerst i en iskald fjord er annerledes enn å svømme i havet. Og det er stor forskjell på å svømme i skumringa enn midt på dagen når sola står høyt på himmelen.

Å svømme alene i flatt vann er dessuten helt annerledes enn å svømme i felt i bølger.

Så finnes det noen briller som passer til alt? Svømmer er nært selvfølgelig nei. Og stadig flere utøvere velger å ha flere briller å alternere på.

Nå har svømmebriller aldri vært det dyreste i triatletenes utstyrspakker. Men alt monner. Og ja, det hadde vært fordelaktig å finne den ene brillen som dekker absolutt alle forhold.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Zoot sin Predator har lenge vært en favoritt blant mange norske triatleter. Men Zone3 Vapour er også en svømmebrille som nærmer seg det optimale. Og det med god grunn.

Zone3 Vapour har et glimt av glam i seg. Velger du mørke glass og innfatning i ”gull”, får brillene en frisk ”disco/pimp-look”. Det er det ingenting å si på. For den som ikke går stille i dørene i hvert fall. Men brillene finnes også i andre farger.

Det er likevel funksjonaliteten som teller mest. For det er lite med stilpoeng i norsk triatlon, verken i skiftesonen eller i sjøen. Vi har ennå ikke fått testet brillene utendørs (så ekstreme er vi ikke!), men vi har fått testet den i flere basseng under ulike lysforhold, og testene så langt er betryggende. Vi har også fått testet den i mindre bataljer i basseng, og det med klare plusspoeng til Vapour.

Svømmebriller handler ofte om størrelser. Mens mange rene svømmere velger små glass, som passer godt i basseng, er det annerledes med svømming i open water.

Og du bør helt klart tenke på hvordan brillene passer øynene og hodet ditt. Er brillene for smale, bør du velge briller som lar deg bytte ut nesebroa slik at de kan tilpasses avstanden mellom øynene dine.

Tidligere valgte mange triatleter store masker når de svømte. Slike briller gir bra komfort og godt ”utsyn”. Dessuten sitter de godt i nærkampen rundt bøyene, spesielt i store felt i Ironman-konkurranser. Men maskene dekker halve ansiktet og kan oppleves som nært sagt kvelende.

Zone3 er en engelsk triatlonprodusent som ble etablert i 2007. Med Vapour Revo leverer de en svært god svømmebrille.

Zone3 Vapour er ingen liten brille. Den dekker godt rundt øynene, og med god sikt og sidesyn, noe som kommer godt med når du skal orientere deg i felt. Samtidig har brillen god passform, med myke silikontetninger. Den sitter godt til hodet, og den har stropper som er lette å regulere og tilpasse.

Valg av glass er viktig. Hvis du svømmer innendørs er det ålreit med klare eller blanke glass, men hvis du skal svømme ute når det er sol, anbefaler vi svømmebriller med mørkere glass og UV-beskyttelse mot sola. På en sommerdag i saltvann er det lett å bli irritert i øynene. Med polariserte linser er sola ett steg lengre unna.

Så hvor står vi? Vi er begeistret. Men vi gleder oss til å få testet brillen ute i løpet av våren og forsommeren. Da skal vi få testet brillen ytterligere. Men om ikke annet, kan vi i hvert fall fastslå at vi ser bra ut med Vapour.

Brillene selges flere steder, enten via Zone3 eller Bikeshop.

Priser fra kr. 329.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This