Race

Publisert den 28. april 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Trippel norsk på Bermuda

Casper Stornes ble beste norske utøver på historisk norsk dag på Bermuda.

Dagens WTS på Bermuda var historisk allerede før start. Hele fire norske utøvere stilte til start. Og det var yngstemann i feltet, Casper Stornes, som imponerte mest. 20-åringen tok den første norske seieren i World Triathlon Series (WTS). Og det gjorde han på imponerende vis.

– Dette må være noe av det råeste som har blitt kjørt i internasjonal triatlon, utbrøt TV2s ekspertkommentator Mads Kaggestad.

– Jeg var skeptisk da jeg så rykket, men dette er rett og slett imponerende.

For Stornes viste ingen respekt i møtet med verdenseliten. Han rykket allerede etter 10 kilometer på sykkelen, og han kikket seg ikke tilbake. I mål tok følelsene overhånd.

– Ja, dette er historisk. Aldri før har en nordmann vunnet en konkurranse i WTS, sier sidekommentator på TV2 og arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, Frank Pedersen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Historisk liste: Aldri før har et landslag kapret alle tre pallplassene i WTS.

Det ble en eventyrlig norsk dag, og Casper Stornes jublet hemningsløst da han krysset målstreken med det norske flagget hevet over hodet. Kort tid etter ble han omfavnet av lagkameratene Gustav Iden og Kristian Blummenfelt, samt trener Arild Tveiten.

Dagens distansen var 1500 meter svøm, 40 kilometer sykkel og 10 kilometer løp. Stornes knuste all motstand, men måtte medgi at han var noe overrasket over seieren.

– Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd. Planen var jo egentlig å holde meg i feltet og spare krefter, men da jeg rykket og gruppa slapp meg, så endret jeg planen. Jeg bare tråkket på. Det var mitt livs sjanse, humret Stornes etter målgang.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Rødt, hvitt og blått på pallen, med Stornes på topp, flankert av Blummenfelt (t.v.) og Iden.

Det ble i det hele tatt en fantastisk dag for norsk triatlon. Aldri før har et landslag kapret alle pallplassene i et WTS-løp.

– Rett og slett imponerende av Casper. Jeg hadde troen på at vi skulle ta ham igjen, til tross for 90 sekunders forsprang, men han løp sterkt. Jeg tror vi tok bare fem sekunder på de første fem kilometerne, sier Blummenfelt.

Han benytter også anledningen til å hylle sportssjef Arild Tveiten.

– Det er han som er mesterhjernen bak dette.

Gustav Iden er enig. Han mener det er det systematiske treningsarbeidet som er nøkkelen til suksess.

– Dette er akkurat som på trening. Vi har gjort dette nesten hver dag, og da er det moro å få det ut i en konkurranse. Det va ikke mange som trodde dette for fire år siden, men nå er vi vi her og klare til å ta over verden, sier Iden.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Casper Stornes imponerte stort i WTS på Bermuda. ARKIVFOTO

Alle de fire norske hang godt med etter svømminga. Men Casper Stornes rykket ifra hovedfeltet allerede etter 10 kilometer på sykkelen. Og han bare økte på etter hvert, og ved passering 30 kilometer hadde han nærmere to minutter forsprang til hovedfeltet.

Mot slutten av syklinga rykket også lagkameratene Gustav Iden og Kristian Blummenfelt, etter å ha bremset feltet lenge. Inn i T2 var avstanden 1 minutt og 33 sekunder fram til Stornes, mens hovedfeltet var 2 minutter og 12 sekunder bak.

På løp passerte de to norske jegerne danske Andreas Schilling, og ved to kilometer var det trippel norsk i teten. Med verdensmester Mario Mola fra Spania halsende bak.

Ut på siste runde løp Casper Stornes et forsprang på 49 sekunder til landsmennene Gustav Iden og Kristian Blummenfelt, med Mola 1 minutt og 22 sekunder bak.

Stornes holdt imidlertid distansen godt og var ikke til å true. På oppløpet hadde han fullstendig kontroll og kunne smile storparten av den siste kilometeren.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This