Vestlandsk vinnerskalle

Vestlandsk vinnerskalle

Gustav Iden er klar til å grave dypt. Helt ned i kjelleren.

For to år siden satte Gustav Iden mosjonistene ”på plass” da han vant Ironman Haugesund med ni minutter. Da tok han også den aller første norske seieren i Ironman-sirkuset noen sinne.

Men for 21-åringen fra Ytra Arna er det OL som gjelder. Og helst på pallen, sammen med sin faste romkamerat, to år eldre Kristian Blummenfelt. De følger hverandre verden over, enten det er i World Triathlon Series (WTS) eller på høydeleirer i Pyreneene eller Sierra Nevada.

– Ja, det er målet; å komme på pallen i Tokyo. Og helst at vi er to.

Første skritt på veien mot Tokyo var seieren i verdenscupen i Tsjekkia i begynnelsen av september. Da fikk Iden vist seg fram på den internasjonale arenaen.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre det løpet jeg drømte om å gjøre, sa Iden til 3atlet den gang.

Gustav Iden fikk sin etterlengtde internasjonale seier da han vant verdenscupen i Tsjekkia i september i fjor.

Suksessen i Tsjekkia til tross; Iden har ikke latt seg friste til å foreta de store forandringene i opplegget. Iden har lagt ned betydelige mengder med trening, i stor grad på sykkel, enten det er på leir i utlandet eller i kjelleren hjemme. Hele tida lojal til opplegget til sportssjef Arild Tveiten

– Ja, jeg trener mye det samme som i fjor. Det er ikke noe poeng å ha de store endringene i programmet når jeg fortsatt har god utvikling, sier Iden.

Det holdt stikk i årets første runde av WTS, som ble arrangert i Abu Dhabi før påske. Der ble Iden beste norske utøver med en 9. plass.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Gustav Iden er bare 21 år, men han er allerede etablert i den norske landslagsdrakta.

Gustav er lillebror til Mikal Iden, som også er i trenerapparatet til landslaget. Det er et samarbeid som går helt fint, skal vi tro Gustav. Begge to er glade i å trene, men også i å fotografere.

Rett etter Abu Dhabi la Gustav ut et sorthvitt-bilde på Instagram, sittende på sykkelrulla hjemme. I følgeteksten skreiv han: ”Some have wine cellars, I only have a win cellar.” Bildet tok han med selvutløser.

– Hehe, jeg liker å ta bilder. Og ja, vi har en bra vinnerkultur i laget.

– Hva tenker du nå, før Bermuda?

– Jeg vet jo at formen er god, så jeg gleder meg veldig til å konkurrere. På en helt optimal dag der alt går min vei, så tror jeg at jeg kan klare pallplass. Jeg stiller jo til start med startnummer 6, så forventingene til meg selv er høye.

– Og nå har du til og med tre norske ”hjelperyttere” …

– Hehe, jeg tror nok ikke det er sånn det funker.

– Men lørdag klinker du til på sykkelen i Corkscrew Hill?

– Nja, planen er lagt, men jeg tror venter med å avsløre den til TV2 på lørdag, og ikke på 3atlet nå.

Gustav Iden har lenge lagt «bak» to år eldre Kristian Blummenfelt. Nå er han klar til å utfordre romkameraten.

Iden har bakgrunn fra sykling, og han regnes som en av de mest ”brutale” på sykkelsetet. Det kan bli avgjørende i flere runder fram mot OL i Tokyo, som er det store målet.

Da må han samle poeng i flere WTS-konkurranser gjennom to år. Første tellende mulighet er Yokohama i mai, og deretter går det slag i slag, med Leeds, Hamburg og Gold Coast Australia som de viktigste konkurransene.

Han mener at han skal holde formen greit fram mot avslutninga i verdensserien i september.

– Jeg tenker at sesongen kommer til å fortsette som den startet, og den vil utvikle seg til noe enda litt bedre mot slutten av året, sier Iden.

Et viktig verktøy på veien vil være høydeleiren i franske Font Romeu i juli.

– Den vil gjøre underverker for del to av sesongen, sier Iden, som har WTS som førsteprioritet i år, men NM er også høyt oppe.

– Ja, det er WTS som betyr noe i år. Men jeg gleder meg også veldig til å kjøre miksstafett med Åsane.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This