– Det kommer mer

– Det kommer mer

Casper Stornes har fått en pangstart på sesongen. Han mener imidlertid at vi bare har sett begynnelsen.

Tekst: Fred A. Asdal Foto: Gustav Iden, Fred A. Asdal og Kai-Otto Melau

Casper Stornes kommer fra Askøy utenfor Bergen.Han har verken bakgrunn fra svømming, sykling eller løping. Før han ble trukket med på Os Triathlon, drev han nemlig med karate. Nå har han vært tilknyttet det norske landslaget i triatlon siden 2014.

– I dag er jeg sterkest på sykkel og løp. Jeg sliter litt på svømminga, men det kommer seg. Heldigvis har vi Jørgen Gundersen med på laget. Det er lettere å utvikle seg sammen med ham.

Stornes var bare 19 år han kapret sitt første NM-gull i 2016, som siste års junior. Da slo han Gustav Iden på oppløpet på normaldistansen i Kristiansand. Siden har bergenseren notert seg stadig flere gode plasseringer.

Han ble nummer 15 under junior-VM i Mexico for to år siden. I fjor sommer fikk han samme plass i seniorenes verdenscup i Ungarn. Og før påske i år kom han på tredjeplass under europacupen i Portugal, på sesongens første forsøk.

– Det var utrolig deilig, å se kjenne at det fungerte, sier Stornes om pallplassen.

Han var godt fornøyd, men understreker at europacupen ikke er målet. Det var bare en bekreftelse.

– Det kommer mer, sier 21-åringen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Casper Stornes var junior da han tok senior-gull i NM i Kristiansand i 2016.

Casper Stornes har vært under veiledning av Arild Tveiten (t.h.) siden 2014. Nylig var de sammen på høydeleir i Sierra Nevada, som en del av oppkjøringa mot WTS på Bermuda.

Allerede i slutten av april retter han siktet mot det neste målet. Da deltar han i den andre runden i World Triathlon Series (WTS), som denne gangen foregår på Bermuda.

Den eksotiske øya ligger midt i Atlanterhavet og er mest kjent for cruiseskip. Men 28. april må cruisepassasjerene vike til fordel for den internasjonale eliten i triatlon, heriblant en rekordstor norsk tropp.

Fire norske utøvere har fått plass.

– Det er utrolig gøy at vi er så mange, sier Stornes.

– Da kan vi i større grad kjøre som et lag, hvis sjansen byr seg.

Og det skjer i beste sendetid på norsk tv. Tidsforskjellen gjør at konkurransen sendes på TV2 Sportskanalen sein ettermiddag, norsk tid.

Casper Stornes har ingen planer om å ”vokse” på oppgavene. Testene viser at han er rett bak de to eldre lagkameratene, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden. Og Stornes ser ingen grunn til å vente.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Casper Stornes er godt fornøyd med samholdet i det norske landslaget. Her er han på høydeleir sammen med lagkamerat Gustav Iden i bassenget i Sierra Nevada.

– Når startskuddet går, er det bånn gass. Selvfølgelig skal vi tenke og kjøre som et lag, men vi er ikke høflige på oppløpet. Da er det førstemann til målstreken som gjelder, sier Stornes.

Han håper på flere konkurranser i WTS i år. Etter Bermuda står Yokohama og Leeds på terminlista. Nåløyet er trangt, men Stornes er klar for alle utfordringene som byr seg.

Samtidig vil han også gjøre det skarpt på hjemmebane. De norske mesterskapene rager høyt. Først ut er sprint på Bryne i begynnelsen av juni, og i slutten av juli er det NM på normaldistansen i Kristiansand.

Den siste delen av sesongen stakes ut etter høydesamlinga i Pyreneene i juli.

Og underliggende er OL-kvalifiseringa som starter i Yokohama i mai. Deretter gjelder det å samle så mange poeng som mulig, enten det er i WTS eller i verdenscupen.

– Disse konkurransene er viktige for meg, sier Stornes, som for lengst siktet seg inn mot de olympiske lekene i Tokyo.

– Målet vårt er to norske på pallen.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This