Utstyr

Publisert den 5. april 2018 | av Redaksjonen

0

Godt synlig i havgapet

Snart tid for å svømme ute. 3atlet har testet å svømme med sikkerhetsbøye.

Sikkerhetsbøyer blir det stadig flere av i vannet. Det er en slags pakksekk du henger etter deg når du er ute å svømmer i åpen sjø. Vi har testet den ved flere anledninger. Og fordelene er flere.

Det viktigste er først og fremst at sikkerhetsbøya gjør at du synes godt når du svømmer utendørs. Triatleter har gjerne svarte våtdrakter, noe som ikke er spesielt enkelt for andre å se. Det er i det hele tatt ikke enkelt å se folk i vannet fra en båt. Eller for folk som holder øye med deg fra land.

En annen bra ting med sikkerhetsbøya, er at du kan ta med deg ting mens du svømmer. For eksempel bilnøkler, mobiltelefon og litt klær. Den har holdt overraskende mye når jeg har testet, og den er helt tett.

Tenk deg å kunne ta en selfie ute på en liten holme i havgapet! I så fall må du huske å tagge bildet #3atlet. Eller hva med å svømme en tur, der du har med Nocco og Kvikk Lunsj? Du kan sette deg på et lite skjær i sola og ta en liten rast mens du ser på båtlivet.

Hvordan er den å svømme med? Nå har jeg svømt med sikkerhetsbøya noen ganger. Den hefter ingenting på svømminga mi. Den ligger rett ved rompa. Du kjenner av og til at den ”kiler” på rompa. Men det er jo som regel bare trivelig. Jeg kjenner ikke noe drag fra bøya.

På en av test-turene jeg hadde med bøya, svømte vi fem stykker sammen. Da fungerte jeg på samme måte som de kinesiske turistguidene med paraply i Frognerparken. De andre svømte etter meg, og de navigerte veldig mye enklere ved å henge på meg og den orange bøya.

Sikkerhetsbøyer produseres av flere, blant annet Zone3 og Kiefer. De kommer gjerne i «sprakende» farger, og de kan kjøpes en rekke steder. Vi anbefaler bøyene på det sterkeste!

Noen viktige sikkerhetsregler for svømming utendørs:

  1. Ikke svøm alene. Hvis det er tvingende nødvendig, sørg i alle fall for å ha en som ser etter deg fra land.
  2. Ha på deg en badehette med godt synlige farger. Da blir du lettere å se. Og gjerne ei sikkerhetsbøye.
  3. Svøm mest mulig langs land. Da er det mindre sannsynlig med annen båttrafikk, og du kommer deg også lettere til land hvis noe skulle skje.
  4. Bruk våtdrakt. Det er alltid en fare for å bli nedkjølt på lengere svømmeturer i Norge. I varmere land er det annerledes. En våtdrakt holder deg dessuten flytende.
  5. Ta hensyn til kaldt vann. Les mer om dette på Norseman sine sider. Her kan du lese mange gode tips om å svømme i kaldt vann.

Sikkerhetsbøya er romslig, slik at du får plass til mye; gjerne mer enn du tror.Sikkerhetsbøyene handler først og fremst om å bli sett i åpen sjø. 


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This