Race

Publisert den 2. mars 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

– Over all forventning

– Dette var som seier for meg, sier Lotte Miller etter historisk sesongstart i Abu Dhabi.

Lotte Miller fra Bryne løp inn til en sterk 10. plass, som er det beste norske, kvinnelige resultatet i World Triathlon Series (WTS) noen sinne.

– Fy fader, dette var over all forventning, sier 22-åringen til 3atlet.

Hun var oppløst i tårer etter målgang.

– Jeg tror jeg grein i en time, men det var gledestårer, altså. Jeg kunne ikke helt forstå at det gikk så bra.

Miller var ute av manesjen i 2016, men i fjor var hun omsider tilbake. I år er hun godt forberedt. Men hun var likevel betinget optimist før dagens konkurranse.

– Jeg har ikke utholdenheten på løp ennå, så målet i dag var å vise meg frem på svøm og sykkel. Sånn sett gjaldt det bare å gå hardt ut og se hva det holdt til, forteller hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lotte Miller kom tilbake til den internasjonale triatlonmanesjen i fjor. I dag ble hun beste norske kvinne i WTS noensinne. ARKIVFOTO

Miller var derfor ikke overrasket over at hun falt bakover i feltet på løpinga i dag, etter å ha vært helt i tet på sykkel.

– Men jeg er veldig fornøyd med løpinga. Jeg hadde satt meg under 18 minutter som et mål, og det klarte jeg, sier hun, som løp inn på 17 minutter og 54 sekunder på de fem kilometerne.

Det var likevel syklinga som preget dagens konkurranse.

– Jeg var skeptisk til sykkelløypa allerede før start. Vi syklet på en Formel 1-bane, og den er så annerledes kurvet enn vi er vant til. Jeg trynet faktisk allerede før start, på vei til skiftesonen. Og da tenkte jeg: Shit, dette kan bli tøft.

Underveis i konkurransen holdt hun på å seile ut av løypa flere ganger.

– Folk falt som fluer. Det var helt vanvittig. Tre ganger merket jeg at hjula glapp under meg, så jeg fikk meg noen støkker. Og vi hadde tross alt bedre forhold enn guttene, i og med at det var tørket litt opp etter regnskyllet da vi syklet.

For Miller var dagens 10. plass uansett en seier.

– Det som sjokkerte meg mest i dag, er at har mistet den respekten for de andre utøverne som jeg har hatt tidligere. I dag tenkte jeg at dette er helt ok. Selvfølgelig var det tungt, men jeg har vært med på verre ting, sier Miller.

Nå gleder hun seg til neste runde i World Triathlon Series som går på Bermuda i slutten av april.

– Nå går det på skinner, og jeg har selvtillit. Jeg gleder meg.

Rachel Klamer fra Nederland vant blant damene.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This