Tema

Publisert den 1. mars 2018 | av Redaksjonen

0

TV2 satser på triatlon

I morgen sendes World Triathlon Series (WTS) live på norsk fjernsyn for første gang.

Allerede i morgen sender TV2 Sportskanalen live fra årets første WTS-konkurranse, som foregår i Abu Dhabi. På startstreken der står de norske landslagsutøverne Lotte Miller, Gustav Iden og Kristian Blummenfelt.

– Normaldistansen varer omtrent like lenge som herrestafetten i langrenn eller en fotballkamp. Mange tenker at triatlon er langtekkelig, men det er det ikke. Det er hurtige skifter og action hele veien, sier prosjektleder i TV2 Sporten, Ole Morten Myrmel, som har troen på de kortere distansene.

Da triatlon ble en del av det olympiske programmet i Sydney i 2000, var det krav om at idretten måtte tilpasse seg fjernsynspublikummet. Valget falt på den olympiske distansen, også kalt normaldistansen (1500 m svømming, 40 km sykkel og 10 km løp).

I tillegg konkurrerer verdenseliten tidvis også på sprintdistansen, som er halvparten av den olympiske.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Gustav Iden vant sin første verdenscupkonkurranse i 2017. Nå skal han vinne norske tv-seere.

En av grunnene til at TV2 har fanget interesse for sporten, er de gode norske resultatene de siste årene.

Kristian Blummenfelt er nå ranket som nummer tre i verden. Og han er dermed et sterkt, norsk medaljehåp til OL i Tokyo i 2020, sammen med resten av landslaget.

– Mange idretter er bygget opp rundt norske profiler. Magnus Carlsen er grunnen til at «alle» ser på sjakk, forklarer Myrmel.

TV2 Sportskanalen vil sende alle WTS-konkurransene i år, fra Yokohama, Hamburg, Leeds, Nottingham, Australia, Edmonton og Bermuda, i tillegg til Abu Dhabi.

I slutten av juli blir dessuten en real maratonsending fra TriQuart i Kristiansand, med fjernsynssending over tre dager. På sendplanen står både triatlon, aquatlon og swimrun.

– Dette blir den største tv-satsinga i norsk triatlon noensinne. Vi planlegger med inntil 12 timers sending fordelt på de tre dagene, sier stevneleder Fred Arthur Asdal.

Spesielt fokus vil det være på NM Elite, som i år får egen trase og konkurranse lørdag ettermiddag, med åpning for drafting.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This