Trening

Publisert den 11. januar 2018 | av Fred Arthur Asdal

0

Full pinne inne

I Kristiansand er triatlonsesongen (nesten) snudd på hodet.

Foto: Enny-Karin Vindheim

Svetten siler når Christine Jacobsen kaster seg over målstreken. Bak henne ligger 750 meter svømming, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Det er nesten som det pleier. Men bare nesten.

For her er triatlonkonkurransen flyttet innendørs.

Fra november til mai konkurrerer nemlig medlemmene i Kristiansand Triatlon innendørs. Først i bassenget i Aquarama, deretter løper de opp i spinningsalen, før de avslutter på tredemøllene vegg-i-vegg.

– Tricupen er ”ufarlig”. Og det er mange som debuterer nettopp her, forteller leder av Kristiansand Triatlon, Susanne Egilstad.

–  Få krav til tempohjelmer og platehul, altså. Og ingen tenker på brennmaneter?

– Nei, her er det ingen krav til fancy utstyr. Og så er det enkelt og forutsigbart med tanke på vær, vind og vanntemperatur, forteller hun.

– Tricupen er en god måte å holde formen ved like gjennom vinteren. Tidene er jo en god pekepinn på forbedring. Og så er det gøy å finne noen og knive med. Resultatarket blir alltid studert nøye av mange etterpå, sier Egilstad.

Klubben har både kort og lang løype. Den lange løypa er 750 meter svøm, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp. Den korte løypa er 250 meter svøm, 15 kilometer sykkel og 4 kilometer løp.

– Distansene passer for alle, både elite og ferskinger, uavhengig av nivå. Og på kort løype har vi også tilpasset oss de som frykter svøm, med en ekstra kort distanse, sier Egilstad.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Deltakerne på den innendørs triatlonkonkurransen svømmer i bassenget først; før de løper opp i spinningsalen.

Medlemmene i Kristiansand Triatlon er begeistret for å ha en innendørs «sesong». Her er Christine Jacobsen (t.v.), Kristine Mathingsdal Pedersen og Gustav Mathingsdal Pedersen.

Egilstad opplever at tricupen har etablert seg stadig sterkere de siste årene. På siste gjennomkjøring var det stinn brakke. Som det pleier.

Men det handler ikke bare om å prestere.

– Tricup er også blitt et viktig sosialt møtested for medlemmer. Her er det mye hyggelige og engasjerte folk. Og etter økta har vi alltid lunsj med hjemmebakst – med stort oppmøte her også

Christine Jacobsen er enig. Selve ”konkurransen” var ikke nødvendigvis det viktigste da hun stod opp grytidlig denne søndagsmorgenen i januar.

– Det som trigger meg er først og fremst det sosiale, og det å møte den flotte gjengen som er i Kristiansand Triatlon. Det å få en hard treningsøkt hvor man kan måle fremgang fra gang til gang er en bonus, sier Jacobsen.

– Og da smaker den felles lunsjen etterpå ekstra godt!

Nå har Jacobsen blitt en habil triatlet, som ligger i tetsjiktet på den lengste distansen. Tricupen er likefullt den samme.

– Fortsatt er tricupen slik den var da jeg selv startet med triatlon. Det er en trygg lavterskelkonkurranse innendørs med to distanser, som både nybegynneren og den mer erfarne kan bryne seg på.

I spinningsalen er det plass til 38 deltakere, og det er fullt.

Etter «konkurransen» er det lunsj for medlemmene.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This