Race

Publisert den 23. desember 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Stadig flere kortere distanser

  1. Neste års terminliste for triatleter tar form. Stikkordene er kortere og flere.

Årets terminliste samlet over 90 arrangementer. Året før var det drøye 60 arrangementer på lista.

Størst vekst er det på de kortere distansene.

– Vi har blitt flinkere til å samle de ulike arrangementene på terminlista, men det var også mange nye konkurranser, sier arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, Frank Pedersen.

Han forteller at det blir stadig flere konkurranser på sprint- og normaldistansen. Dessuten dukker det opp ”smalere” konkurranser, som akvatlon og terrengtri.

– Utviklingen med kortere distanser ser vi også internasjonalt. Mange av langdistansene, som for eksempel Norseman, opplever enorm interesse, men ofte er det veldig begrenset med antall plasser, og det oppleves også som krevende å arrangere, sier Pedersen.

– I tillegg er det mange utøvere som synes det er mer ”overkommelig” å trene mot de kortere distansene, uten at tidsplanen sprekker fullstendig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Frank Pedersen i Norges Triatlonforbund registrerer stadig flere kortere distanser på terminlista. Her fra sprint-NM på Bryne.

Pedersen har også ledet arbeidet med Team Age Group Norway, og han ser den samme utviklingen der.

– Til VM i Rotterdam i september hadde vi 105 norske deltakere. Med det var vi en av de største kontingentene. Vi hadde eksempelvis flere deltakere enn Danmark.

Den økte interessen for deltakelse i EM og VM for agegroupere fører til at det i år blir kvalifisering til flere av aldersklassene.

– Landene får et begrenset antall plasser til disse mesterskapene, og særlig klassene rundt 40 år er store, og da må vi dessverre ”sile”, sier Pedersen, som neste år kan lokke med internasjonale mesterskap i både Skottland og Australia.

Terminlista preges også av en vekst på supersprint, som gjerne er innsteget for ungdommer i alderen 13 – 16 år.

– I år hadde vi flere unge deltakere enn noen sinne, og det er lovende for å forhindre at sporten ”forgubbes”.

Årets norgesmesterskap er lagt til Bryne, Kristiansand og Trondheim, hvor det arrangeres henholdsvis sprint-, normal- og langdistanse. I tillegg arbeides det med å relansere en norgescup, etter et par års pause.

– Nå er det opp til arrangørene å søke, sier Pedersen.

Terminliste for 2018 finner du her.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This