Utstyr

Publisert den 24. november 2017 | av Redaksjonen

0

Nyttig til hjemmeverkstedet

Shuttle fra XLAB er sykkelstativet du ikke visste at du trengte. 

Det hender at redaksjonen får tilsendt ett og annet som produsenten ønsker at vi skal vurdere. Men sant å si, er det langt mellom godbitene.

Det nye sykkelstativet fra XLAB, Shuttle, stilte seg i rekka. I hvert fall ved første øyekast. Konstruksjonen var urovekkende enkel. Og med røde plasthjul, virket den nært sagt som siste nytt fra Brio. I tillegg var det vanskelig å se bruksområdet.

Men så feil kan man altså ta.

Shuttle kan brukes på bakhjulet, men vel så gjerne på forhjulet, enten du skal stille ut sykkelen i butikken eller for fotografering, eller du skal mekke.

Shuttle er lett å montere, har få deler og en tydelig bruksanvisning. Det er unnagjort på noen få minutter.

Stativet har en liten fjæringsmekanisme som klemmer rundt sykkelhjulet. Og de røde plasthjulene på stativet fungerer som stødige føtter, slik at sykkelen står godt på underlaget, enten det er på kjellergulvet eller i oppkjørselen.

Dermed kan du lett arbeide med sykkelen, enten du skal vaske sykkelen eller løse små, mekaniske oppgaver.

Stativet fungerer greit på begge hjul, både foran og bak. Så enten du skal ha sykkelen på utstilling eller skal justere gir, er stativet svært hendig. Hjulene gjør det dessuten enkelt å flytte på sykkelen.

Med stativet kan du lett «lagre» sykkelen vinterstid, uten å henge den på kroker på veggen eller lene den mot vedlageret i garasjen. Det skal også kunne brukes til å montere sykkelen opp mot veggen, uten at vi har fått testet dette.

Det viktigste bruksområdet er likevel stell og vedlikehold gjennom sesongen; enten det er snakk om justering av gir eller du raskt skal skylle sykkelen etter endt treningstur. Og her fungerer stativet suverent.

Sykkelstativet har en fjæringsmekanisme som gjør at det enkelt kan brukes på både landeveissykler og terrengsykler.

Veiledende pris på sykkelstativet er 549 kr, og det fåes blant annet på JBS Sport.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This