Race

Publisert den 21. november 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Klar mellom sanddyner og kameler

Kristian Blummenfelt er på plass i Bahrain. Lørdag kjører han sin første 70.3.

De siste to dagene har Kristian Blummenfelt fått syklet litt i løypa, mellom sanddyner og kameler. I skyggen har temperaturen vært rundt 30 grader. Det er høyere enn vestlendingen ønsker seg.

– Jeg forventet meg rundt 20 grader, siden det er ”vinter” her. Og jeg var litt spent da jeg satt hjemme i Bergen før avreise og så at temperaturen i Bahrain steg stadig høyere, men den er ventet å falle litt inn mot lørdagen, så det blir spennende.

I Bahrain er det varmt i både lufta og i vannet. Dessuten er det mye vind.

– Nå gjelder det å akklimatisere seg, spesielt syklinga er jeg spent på. I det siste har jeg stort sett sittet på rulle, og jeg har jo aldri syklet ute på denne sykkelen før, sier Blummenfelt som nettopp har tegnet en avtale med Spezialised.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristian Blummenfelt er «uvant» med tempostillingen. Men med sin nye S-Works fra Specialized går tilpasningen formodentlig enkelt.

Det er første gang Blummenfelt kjører halvdistansen (1.900 meter sykkel, 90 kilometer løp og 21 kilometer løp). Dessuten er selve løpet arrangert annerledes enn han er vant med fra WTS hvor alt er samlet i én skiftesone.

– Det blir vel den første racebriefen på årevis hvor jeg må følge med, humrer han.

– Jeg får lese meg opp på dette med de ulike bagene, så jeg ikke ender opp med løpeskoene i T1 og sykkelskoene i T2.

Blummenfelt uttalte til 3atlet tidligere i høst at blikket er rettet mot toppen av pallen. Ambisjonen er ikke endret siden den gang.

– Siden det er det første løpet jeg kjører på distansen, så håper jeg på det tryggeste; at det blir samlet inn til løp, og så blir det en jævlig rask halvmaraton. Men en annen bit av meg vil kjøre hardt på sykkelen og sette press på Javier der, men jeg vet ikke helt hvordan styrkeforholdet mellom oss er akkurat nå.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I går var det nærmere 30 grader i Bahrain. Blummenfelt håper temperaturen synker ned mot konkurransen lørdag formiddag.

Javier Gomez er regnet som den kanskje største favoritten til lørdagens løp. Vinner spanjolen her, kaprer han The Golden Crown og én million dollar.

For Blummenfelt har ikke deltatt i de øvrige konkurransene, og for ham handler det ”bare” om å vinne lørdagens konkurranse. Men for å klare det må han først komme seg opp av senga i tide.

– Nå prøver jeg å bli vant til å stå opp litt tidligere enn jeg gjør til vanlig. I forgårs la jeg meg kanskje halv tre, og på konkurransedagen lørdag bør jeg stå opp klokka fem på morgenen, så nå handler det mye om å få inn døgnrytmen riktig.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This