Race

Publisert den 25. oktober 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Kristian Blummenfelt debuterer i Ironman Bahrain

– Jeg stiller ikke til start for å komme på pallen. Jeg reiser dit for å vinne, sier Kristian Blummenfelt når han debuterer på 70.3-distansen under Ironman Bahrain.

Kristian Blummenfelt er ranket som nummer tre i verden i ITU. I slutten av november debuterer han på ”halv Ironman”, sammen med resten av verdenseliten.

I potten ligger en million dollar, og målsettinga er krystallklar.

– Blir jeg dårligere enn nummer to, har jeg feilet virkelig. Målet er å vinne, sier Blummenfelt til 3atlet.

Kristian Blummenfelt er ranket som nummer tre i verden, på den olympiske distansen. Nå skal han kjøre halvdistansen for første gang.

Etter at Blu de siste dagene har sluppet stadig flere hint i ulike sosiale medier, har ryktene begynt å gå. Blant annet viste han forleden en profflisens på Snapchat.

Bergenseren har etablert seg internasjonalt på normaldistansen denne sesongen. Overfor 3atlet bekrefter Blummenfelt at han altså skal kjøre den lengre «halvdistansen»; 1.900 meter svøm, 90 kilometer sykkel og 21 kilometer løp.

– Ja, jeg stiller i Bahrain.

På det internasjonale forumet Slowtwitch førte ryktene til en heftig debatt i ettermiddag. Spesielt har det blitt lagt merke til de lange sykkeløktene som Blummenfelt har gjennomført i spanske Sierra Nevada, og som han har delt blant annet på Strava.

– Det har blitt lange sykkelturer, ja. Vi har trent godt de siste tre ukene. Vi har hatt noen økt på 8,5 timer, én på 10 timer og så håper vi å få tatt en på 11 – 11,5 timer nå til fredag. Det er i hvert fall planen, sier Blummenfelt, som aldri har vært opptatt av å hvile seg i form.

Blummenfelt kjører vanligvis racer, men nå skal han gjøre en «gjesteopptreden» på temposykkelen, i en forholdsvis flat løype.

Blummenfelt signerer nå en ny sykkelavtale, som gir ham en ny temposykkel innen en ukes tid. Så gjelder det å få på plass tilvenninga; på rulle hjemme i Bergen.

– Basisen er der, og så den lengre distansen, men det jeg har jo bare kjørt racer før, så det spørs om jeg får vendt meg til temposykkelen, og med en litt kortere kranklengde enn det jeg er vant med.

– Vinner du, så får det store konsekvenser for Javier Gomez?

– Ja, han vant i Dubai og han vant VM, Vinner han i Bahrain også, så tar han Triple Crown og får en million dollar i bonus. Motivasjonen min er ikke å ødelegge for Javier, jeg vil bare konkurrere mot de beste når jeg likevel skal prøve meg på distansen. Og det får jeg her. Når Javier kjører, så blir det lagt merke til. Og når jeg likevel skal kjøre en halvdistanse, så har jeg lyst til å kjøre en som blir sett.

Gustav Iden smadret feltet da han vant Ironman Haugesund i fjor sommer. Nå er det Kristian Blummenfelt som skal prøve seg på distansen.

– I fjor stilte Gustav Iden opp i Haugesund og smadret hele feltet der, med en sluttid på 3 timer og 44 minutter. Stiller han i Bahrain?

– Han vurderte det, men slo det fra seg. Dette kom opp litt plutselig, selv om har snakket om det siden vi så på VM på halvdistansen allerede i sommer. Men så gjaldt det å finne en konkurranse som passet inn i programmet.Egentlig var det ønskelig å kjøre i februar, men vi fant ingen konkurranser som passet. I stedet ble det altså Bahrain.

– Og det blir raskt og varmt?

– Tja, det er på vinteren i Bahrain, så det er ikke så gale. Regner med at det blir rundt 20 grader. Og det er en forholdsvis flat løype, så jeg tipper en sluttid på rundt 3 timer og 40 minutter.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This