– Jeg har digget hver time

– Jeg har digget hver time

– Jeg kan fremdeles ikke tro at jeg skal stille til start i denne konkurransen sammen med både mann og bror.

Trude Wermskog Stormo er ikke lenger ”kona til Lars Petter”. Når hun stiller til start på Hawaii om to uker, er det med topptrimmet motor.

Men hun stiller ikke alene. For både ektemannen Lars Petter og broren hennes Jarle Wermskog er også med. Som konkurrenter.

– At vi skal få oppleve denne turen alle tre, er helt utrolig. Jeg kan fremdeles ikke tro at jeg skal stille til start i denne konkurransen sammen med både mann og bror.

Hun var på Hawaii i fjor. Men da var hun kun på sidelinja, som publikummer, heiagjeng og støttespiller for ektemannen Lars Petter.

– Det var rett og slett en helt fantastisk opplevelse, sier hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Trude Wermskog Stormo er kvalifisert til Hawaii for første gang. Attpåtil sammen med ektemannen Lars Petter og broren Jarle.

Trude Wermskog Stormo har så langt i år rukket en svømmetur i det azurblå vannet på Kona.

I år skal hun delta i det som for mange er arnestedet for langdistansetriatlon, Kona på Hawaii, som én av to norske kvinner.

Den andre norske kvinnen er Hawaii-veteranen Lisbeth Kenyon. Hun bor til vanlig i USA.

– Men jeg regner også med finske Heini Hartikainen som litt norsk siden hun bor i Norge, sier Wermskog.

Familien Wemrskog/Stormo Den norske trioen landet på Hawaii i helga, og de har knapt rukket mer enn svømmetur. Men det var til gjengjeld en stor opplevelse.

– Vi svømte sammen med fem – seks delfiner.

Å delta i konkurransen blir også en opplevelse, men da blir det et med et helt annet alvor.

– Jeg bestemte meg på Hawaii i fjor. Neste år SKAL jeg klare å kvalifisere meg. Det er gøy å heie, men det kriblet enormt mye i både armer og bein. Ja, jeg kjente det i hjertet OG i kroppen, sier hun.

– Å tilbringe et par uker på samme sted som så mange andre ivrige triatleter fra hele verden, og ikke minst av å se konkurransen live, var veldig motiverende.

Les også:

Fire norske utøvere til Ironman Hawaii

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Trude Wermskog Stormo har såvidt rukket å skru sammen sykkelen på Hawaii. 14. oktober er alvor i lavalandskapet.

Trude Wermskog Stormo er ikke uten meritter. Hun har klatret oppover resultatlistene, og det er lenge siden bare var ”kona til Lars Petter”.

I Ironman Nice i fjor kom hun inn på en sjetteplass i aldersklassen. Men nåløyet i dameklassene er gjerne trangt. I klassen var det bare to slots.

Under oppholdet på Hawaii la ekteparet en plan, og da de kom hjem meldte de seg på både Ironman Sør-Afrika i april og Ironman Østerrike i juli.

– Det ville gi oss to muligheter til å kvalifisere til VM i 2017. Og med et soleklart mål var jeg supergira på å gjøre den nødvendige treningsjobben gjennom vinteren, sier hun.

Hun svømte 4-5 ganger i uka, løp mer enn noen gang på tredemølla og syklet – både på rulla og ute på snø og is – for å holde sykkelbeina i gang. I vinter lå hun på 12-15 timer trening i uka.

– Ved siden av en full jobb krever det litt planlegging og disiplin, men jeg kan med hånda på hjertet si at jeg har digget hver time. Denne idretten, og trening generelt, er uten tvil min lidenskap, sier hun.

– Det er dette som får hjertet mitt til å pumpe litt ekstra. Jeg elsker det!

Les også: 

Blir en brutal dag

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Trude Wermskog Stormo har ofte ligget i «skyggen» av Lars Petter. Men i år har hun trådt fram for alvor.

Med seg på veien har hun som oftest hatt med seg Lars Petter, som er minst like ivrig. I vinter ble de omtalt i Dagens Næringsliv som det ”perfekte” treningsparet.

– Det er så fint, at jeg i tillegg får jeg gjøre det sammen med kjæresten min, som er like lidenskapelig glad i trening og konkurranser som det jeg er, forteller hun.

– Vi har blitt 37 begge to, men vi jobber hver dag for å bli bedre både på å svømme, sykle og løpe. Rett og slett fordi vi synes det er sååå gøy! Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Det er aldri for sent å lære seg noe nytt!

Les også: 

Imponerende seier til Stormo i Klagenfurt

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I fjor var Trude heiagjeng for Lars Petter. I år skal begge delta.

I år har hun allerede kjørt tre langdistanser, to Ironman og én Norseman. Hun har også kjørt en halvdistanse på Mallorca.

– I Sør-Afrika fikk jeg lønn for treningsjobben i form av litt flaks. Der var det kun tre billetter til Kona i klassen min, og jeg ble nummer fire. Men hun som ble nummer tre takket nei, og da «rullet» billetten ned til neste kvinne på lista, som da var meg, forteller hun.

– Det er jo litt flaks å få plass på «roll down», så jeg må innrømme at det derfor var vanvittig deilig å vinne klassen min i Østerrike i juli. Da var det min tur til å takke nei, fordi jeg allerede hadde VM-plass. Digg! Nå er plassen i hvert fall fortjent, tenkte jeg.

Sesongen har vært lang og krevende.

– Det har kanskje blitt vel mye for en working lady, men jeg er klar for å gi jernet i Kona! Det kommer til å bli hardt, ekstremt varmt og vindfullt, og jeg kommer til å måtte grave dypt for å i det hele tatt komme i mål under slike forhold. Men fy som jeg gleder meg!

På startlista er det 11 nordmenn i år, to kvinner og ni menn, heriblant Lasse Finstad, Per Morten Ellingsen og Hans Christian Tungesvik.

Slektstreff på Kona: Familien Wermskog/Stormo er sprekere enn gjennomsnittet. Fra venstre Lars Petter, Trude og Jarle.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This