Race

Publisert den 16. september 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Spurtet seg inn til bronse i årets WTS

Kristian Blummenfelt klarte sesongens store mål da han tok en historisk medalje i Rotterdam. 

Kristian Blummenfelt skreiv norsk triatlonhistorie da han løp i mål i Rotterdam, bare to sekunder bak fra franske Vincent Luis som vant. Dagens løp var nemlig det siste i årets WTS-serie, omtalt som Grand Final, og med andreplassen i ettermiddag ble Blummenfelt nummer tre i sammendraget i den såkalte verdensserien.

Årets sammenlagtvinner, og verdensmester, ble Mario Mola; etterfulgt av landsmannen Javier Gomez. Blummenfelt tok bronse, og 23-åringen ble intervjuet umiddelbart etter målgangen i Rotterdam.

– Hva tenker du om sammenlagtresultatet?

– Det var målet før sesongen, så det føles bra. Særlig når jeg fikk en så dårlig start på sesongen i Abu Dhabi.

– Hva er forskjellen da i forhold til nå?

– Ingenting spesielt egentlig. Men jeg har trent godt, utviklet meg og det er bra

– Hvor viktig er dette for triatlon hjemme i Norge?

– Mye. Det er stadig flere hjemme som følger med på WTS og som driver med triatlon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristian Blummenfelt viste tydelig at han ikke likte å tape på oppløpet og sparket i bakken da han løp i mål.

Kristian Blummenfelt løp inn til en imponerende plassering i ettermiddag. Men vel så imponerende var selve gjennomføringa, for 23-åringen fikk nemlig en dårlig start på konkurransen.

Under svømminga var det ikke overraskende Richard Varga fra Slovakia som var raskest, mens Blummenfelt var 38 sekunder bak, på en beskjeden 35. plass.

Blummenfelt syklet likevel offensivt. Allerede på andre runde var nordmannen oppe på en femteplass. Etter seks runder og ut av T2 var han helt i tet; jaget av spanjolene Javier Gomez og Mario Mola, engelske Jonathan Brownlee, franske Vincent Luis og sørafrikanske Richard Murray.

Fire kilometer fra start ble Murray ristet av. Og på den siste runden falt også OL-medaljør Jonathan Brownlee av, mens Blummenfelt gikk i tet.

Mot oppløpet var det knyttet spenning til avslutninga til Luis. Franskmannen har vært mye plaget med skader, også i år, men han er kjent som en sterk spurter. Og på det blå teppet i Rotterdam holdt det helt inn.

Blummenfelt kom like bak og var åpenbart skuffet. Han sparket hardt i bakken da han krysset målstreken, like bak Luis.

På pallen noen minutter senere var skuffelsen ristet av, og Blummenfelt smilte igjen da han fikk medaljen om halsen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I dagens Grand Final ble Mario Mola (t.h.) nummer tre, etter Vincent Luis og Kristian Blummenfelt.  Men spanjolen vant årets WTS sammenlagt.

– VM-medaljen betyr mye for norsk triatlon, fortalte Kristian Blummenfelt da han ble intervjuet etter målgang.

Tredjeplassen i WTS sammenlagt er et historisk resultat for norsk triatlon. Men resultatet står ikke alene. Allerede under U23 fredag var det åpenbart ting i gjære. Jørgen Gundersen preget feltet betydelig, men han ble involvert i en felt og fikk løpet ødelagt. Gundersen havnet til slutt på 56. plass. Gustav Iden smatt imidlertid forbi, og bergenseren løp seg opp i feltet og inn til en sterk 12. plass.

Lørdag morgen var ryddet plass til juniorene. Og blant de norske var det Vetle Bergsvik Thorn som markerte seg best med en imponerende femteplass.

Men også Endre Espedal preget store deler av konkurransen og havnet til slutt på en svært sterk 8. plass, bare 20 sekunder bak bronsemedaljen.

– Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen på dette eventyret. Steg for steg tar jeg mer innpå toppen for hvert år, skriver Espedal på sin Facebook-side.

– Utrolig kult å være med å kjempe om edelt metall helt til slutt i junior-VM.

Birk Skogland løp også svært godt og havnet til slutt på 16. plass.

President i Norges Triatlonforbund, Arild Mjøs Andersen, var mer enn fornøyd med den norske laginnsatsen.

– Stolt og glad! Offensiv kjøring i grisevær i Rotterdam. For et lag vi har, skriver han på Facebook-profilen sin.

Både fredag og lørdag var det realt vestlandsvær i Rotterdam, med vind og tidvis plaskende regnvær. Ruskeværet ble imidlertid regnet som en fordel for de norske utøverne.

Vetle Bergsvik Thorn løp inn til en imponerende femteplass i junior-VM i Rotterdam i dag.

Kristiuan Blummenfelt klarte årets mål for sesongen: Å komme på pallen i WTS-sammendraget.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This