Race

Publisert den 4. september 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Gustav Iden vant World Cup i Tsjekkia

Gustav Iden (21) tok sin første store seier som senior i triatlon i dag.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Arild Tveiten og ITU

Gustav Iden hadde plukket seg ut den tøffe løypa i Tsjekkia for lenge siden.

– Jeg så løypa allerede for to år siden, og tenkte at dette er min type løype. At jeg vinner her i dag, er bare så utrolig kult, uttalte Iden da han ble intervjuet like etter målgang i Karlovy Vary.

Da hadde han vunnet normaldistansen med mer enn et halv minutts margin; foran italienske Alessandro Fabian som ble nummer 14 i OL i Rio i fjor.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre det løpet jeg drømte om å gjøre, og jeg følte meg sterk i dag. Casper, Endre og jeg jobbet hardt sammen på syklinga, og vi byttet på å dra. Det satte meg i posisjon til å vinne i dag.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Endelig var det Gustav Iden sin tur til å stå øverst på pallen.

Drahjelpen førte til flere gode norske resultater for det norske landslaget. Casper Stornes (20) sikret en formidabel 10. plass, mens både Endre Espedal og Morten Hansen sørget for WC-poeng, skriver Norges Triatlonforbund i en pressemelding.

Etter løpet var sportssjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, mer enn godt fornøyd med «gutta».

– Dette var en fantastisk laginnsats.Vi planla at gutta skulle forsøke å rykke på syklinga, og alle gjorde akkurat det vi planla at de skulle gjøre, sier Tveiten.

– Casper og Endre ofret seg nok litt for å gi Gustav mulighet for en topplassering. Casper gjør likevel også et solid løp og tok en sterk 10. plass. Endre er fortsatt junior, og syklinga hans koster når du er så ung. Morten er ikke sterk nok på svøm, men syklet og løp svært godt, og han hentet inn mange utøvere på det, sier Tveiten.

Endre Espedal (19) og Morten Hansen (22), som begge debuterte i World Cup, ble henholdsvis nummer 20 og 27.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Gustav Iden vant etter en meget sterk avslutning.

Etter svømminga endte Gustav Iden, Casper Stornes og Endre Espedal opp i en større gruppe på 25 mann på syklinga; ett minutt bak tetfeltet. Sykkellløypa bestod av syv runder, og to runder før T2, rykket Iden, Espedal og Stornes sammen, på jakt etter tetfeltet fem utøvere, som ble anført av italienske Alessandro Fabian.

Ut fra skiftesonen var Iden 30 sekunder bak tetgruppa. Allerede etter fem kilometer var forspranget spist opp og Iden gikk opp i tet. Og han fortsatte å løpe godt. I mål var nordmannen 33 sekunder foran Fabian og ett minutt og 16 sekunder foran Tayler Reid fra New Zealand.

Feltet bestod av flere av verdens beste triatleter, heriblant Polyanskiy-brødrene. Flere brukte dette løpet som en oppkjøring til finalen i World Triathlon Series, som er i Rotterdam om to uker.

For ytterligere resultater, se her.

Gustav Iden vant foran italienske Alessandro Fabian (t.h.) og Tayler Reid fra New Zealand.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This