Race

Publisert den 3. september 2017 | av Jørgen Melau

0

Drama i de italienske alpene

Vanskelige værforhold med snø på toppen, gjorde at ICON Livigno Extreme triathlon ble en tøff konkurranse. Men tøffe konkurranser har aldri stoppet nordmenn.

Fredag ble ICON Livigno Extreme Triathlon arrangert. Og selv etter målgang var det lenge usikkert hvem som egentlig vant konkurransen. På grunn av kraftig snøvær i målområdet, ble nemlig løypa lagt om underveis.

De to som lå først, ble derfor plutselig liggende lenger bak i feltet. Og blant de to første, lå nordmannen Odd Ivar Solvold.

– Jeg var plassert som nummer to, fem kilometer opp i Stelvio da arrangøren besluttet at vi skulle snu og sykle tilbake, forteller Solvold.

– Jeg var cirka 20 minutter bak han som ledet på det tidspunktet. De andre snudde i bunnen og fikk 10kilometer mindre en oss to i ledelsen. Jeg tok igjen han som kom først i mål allikevel på sykkel, men han løp forbi meg og kom 7-8 minutter før i mål. Han som ledet etter sykkel tok jeg igjen etter 11 kilometer løp.

Les også:

Mer fisk på menyen for aktive triatleter

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

En lang stund var det spennende hvem som egentlig skulle vinne konkurransen, men til slutt fikk altså Solvold andreplass.

– Det var helt spesielt å svømme i total mørke. Det ble en navigasjonsøvelse av de sjeldne, men jeg svømte bedre en noen gang. Han kom seg raskt ut på sykkel og lå som nummer tre etter 25 kilometer (Berninapasset).

– Derfra og inn til T2 er det kaldeste noen sinne og jeg gledet meg til motbakkene … Svikt i Garmin gjorde at jeg syklet litt i blinde og kjørte nok i hardeste laget, men kviknet til igjen på det bratteste i avslutninga.

– Løpinga fungerte så der. Jeg slo meg selv i alle fall og det var målet. Alt annet er en bonus og at racet er ICONIC er det ikke noe tvil om, men de må komme til Norseman og lære gjennomføring.

Det var flere nordmenn i konkurransen, blant annet en liten gjeng fra Skagerrak Sportsklubb.

Jon Øverbø fra Skagerrak Sportsklubb forteller litt om hvordan han opplevde løpet.

– Været gjorde sitt til at det ble et realt slit. 5 grader og regn over fjellpassene fra start var krevende. Lange stigninger som tidvis var meget bratte gjorde det hardt. Siste tre kilometer var opp en slalåmbakke som ga deltakerne en real trøkk. Jeg observerte 40 % stigning på klokka der.

I tillegg til Øverbø deltok Ånund Olsen, Vegar Melby og Frode Johansen fra Skagerrak, pluss ovennevnte Odd Ivar Solvold og Sølve Magnus fra andre norske klubber.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This