Race

Publisert den 28. august 2017 | av Redaksjonen

0

Relling raskest i Trondheim

Eystein Relling vant kraftprøven Trondheim Triatlon, som neste år er vertskap for NM langdistanse.

Foto: Andre Hope og arrangøren

Søndag gikk den femte utgaven av Trondheim Triatlon av stabelen. Arrangøren Trondheim Triatlonklubb kunne ikke ha bedt om en bedre ramme for arrangementet da Trondheim viste seg fra sin beste side med sol, skyfri himmel og godt over tosifret antall plussgrader i luften. Med andre ord en god trøndersk sommerdag.

Årets distanse på Trondheim Triatlon var som i fjor 2,4 kilometer svømming, 50 kilometer sykling og 12 kilometer løping. En noe utradisjonell kombinasjon, men det muliggjør en fantastisk naturopplevelse i og rundt Trondheim.

Av 294 påmeldte utøvere var det 204 som stilte til start på øya Munkholmen i Trondheimsfjorden. Øya som har blitt brukt til både rettersted, kloster og festning er et av Trondheims mest kjente landemerker. Ute på Munkholmen var det en spent gjeng som ventet på å få gå i vannet. I feltet var det åtte stykker som har deltatt i samtlige fem utgaver av Trondheim Triatlon, én kvinne og syv menn.

Les også:

Gudrun Trondheimsfjord svømte 30 kilometer – i 1938

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Munkholmen har opp gjennom historien vært åsted for mange en (u)gjerning. I går var det startsted for Trondheim Triatlon.

Distansen på 2.400 meter, samt strøm i Trondheimsfjorden gjør svømmestrekket til en real kraftprøve.

Med vindstille og flatt vann var det grunn til å vente en god svømmetid på de raskeste i det 14 grader varme vannet.

Lars Grande var først opp av vannet etter 37 minutter, tett fulgt av fjorårsvinner Ole Alsos. Blant damene var det Johanne Knoph Sandvand fra NTNUI Triatlon som var først opp av fjorden etter 42 og et halvt minutt.

Syklinga foregikk langs fjæresteinene ute på Byneset og var til tider kupert. I både dame- og herreklassen utviklet det seg til å bli en hard kniving om tetposisjonen. Kerry McGawley fra Östersund Triathlon passerte Sandvand og var første dame inn til T2. Blant herrene var det rundt midtvegs på syklingen nærmere dødt løp mellom Øyvind Knag, Ole Alsos og Eystein Relling, men så dro Relling til i en av de mange bakkene ute på Byneset og kom alene inn til T2.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Øyvind Knag representerer Kristiansand Triathlon, og i går fikk han se Trondheimsfjorden på sitt vakreste, med blå himmel og blikkstille vann.

Løpeløypa slynget seg inn mot Trondheim sentrum og langs Nidelven og opp til Kristiansten festning, før deltakerne igjen vente tilbake til mål i Ilsvika.

På damesida klarte McGawley å holde unna for Sandvand, som knappet innpå ett minutt på løpinga.  McGawley kom alene til mål og kunne juble for sin andre triatlon-seier på to dager, etter at hun vant ART i Sundsvall dagen i forveien.

– Dette var den siste skikkelige treningshelga mi før jeg skal kjøre det britiske mesterskapet på halvdistansen. Det var veldig godt å kjenne at kroppen fungerte i to konkurranser på ei helg, sier hun til 3atlet.

Tredje kvinne i mål var Ellen Jendal.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kerry McGawley fra Östersund ble raskeste kvinne. Her er hun flankert av Ellen Jendal (t.v.) og Johanne Sandvand, som ble henholdsvis nummer to og tre

På herresiden ble det ingen omrokeringer på de tre første i løpet av løpingen. Eystein Relling, som blant annet var topp 10 på NM normaldistanse i Kristiansand tidligere i sommer, er kjent for å være en god løper. Derfor var det ikke uventet å se ham først i mål.

– Knallartig, oppsummerer han løpet med.

Nummer to i mål var Øyvind Knag fra Kristiansand Triatlon. Knag ble etterfulgt av tidligere vinner de tre seneste åra, Ole Alsos.

– En blytung dag, tidenes tyngste triatlon for min del, sier Alsos.

Vinneren kunne på sin side med glede fastslå at taktikken fungerte.

– Jeg var så nervøs før start, og fokuset var bare å ikke gi for mange minutter opp til Alsos på svømminga, forteller Relling.

Hans neste mål nå er VM for agegroup i Rotterdam i midten av september.

– Målet er å komme topp 5 i min age group, avslører han.

Stevneleder Lars Ursin var meget godt fornøyd med arrangementet, og hadde følgende å si:

– Det er veldig gledelig å se at vi for femte året på rad har værgudene med oss. Trondheim Triatlon er en tøff triatlon å gjennomføre, og det er veldig morsomt å se så mange glade deltakere ute i løypa!

Øyvind Knag (t.v.) og Ole Alsos (t.h.) måtte se seg slått av Eyvind Relling fra NTNUI. Her med Munkholmen i bakgrunnen.

Til neste er Trondheim Triatlonklubb tildelt norgesmesterskapet i langdistansetriatlon. Leder i klubben, Henning Andersson, kan bekrefte at dette blir en del av Trondheim Triatlon 2018.

– Vi beholder samme svømmelengde som i år, men så forlenger vi syklinga til drøye 90 kilometer før alle får avslutte med en lang halv maraton, kan han fortelle.

Dato for arrangementet vil settes innen kort tid, i samråd med Norges Triatlonforbund, men Andersson kan allerede nå fortelle at én av de to siste helgene i august neste år bør settes av.

For øvrige resultater, se her.

For flere bilder, se her


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This