Race

Publisert den 26. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Løp seg inn til sølv i Stockholm

Kristian Blummenfelt løp seg inn til en meget imponerende andreplass i WTS i Stockholm.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: WTS

Det var store forventninger foran den nest siste runden i WTS som ble arrangert i Stockholm i ettermiddag.

Men løpet til Kristian Blummenfelt virket ødelagt allerede etter svømminga. 23-åringen kom ut av vannet hele 38 sekunder bak, og tetgruppa, anført av Jonathan Brownlee, virket håpløst langt unna.

Blummenfelt klarte etter hvert å jobbe seg inn i den andre gruppa, hvor han lå sammen med Mario Mola og Jørgen Gundersen (som fikk 8. beste tid på svømminga). Men gruppa jobbet dårlig sammen, og avstanden til teten bare økte.

Inn i T2 var avstanden mer enn ett minutt for de to nordmennene og resten av gruppa.

På løpinga jobbet Joanthan Brownlee seg etter hvert opp en tilsynelatende trygg ledelse. Blummenfelt på sin side sammen med Mola, og sammen med resten av gruppa, spiste de seg stadig inn på tyske Justun Nieschlag og Aaron Royle fra New Zealand, som lå som henholdsvis nummer to og nummer tre.

Ut på den siste sløyfa var det Blummenfelt som virket sterkest av «jegerne». Spanske Mola, som er fem ganger verdensmester, måtte etter hvert slippe nordmannen. Og nordmannen knep stadig sekunder på Jonathan Brownlee i tet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristian Blummenfelt imponerte stort da han løp seg inn til en andreplass i WTS i Stockholm.

Opp den aller siste bakken mot oppløpet jaget Blummenfelt stadig, og inn på det blå teppet lå han skulder ved skulder med franske Pierre Le Corre, men han maktet å slå ham de siste fem meterne.

I mål var Blummenfelt centimeter foran franskmannen, og han var bare 18 sekunder bak Brownlee.

Umiddelbart etter målgang ble Blummenfelt intervjuet på livesendingen til Triathlon Live.

Er dette den tøffeste løypa i WTS?

– Vel , det kommer an på hvilke styrker du har. For meg er det hardere å konkurrere i varmere klima, så dette er greit, sa Blummenfelt.

– Men det var tøft i dag. Det gjaldt å bruke minst mulig krefter i forhold til Mario Mola.

Blummenfelt måtte medgi at det var tøffe tak på de fire rundene i Stockholm sentrum.

– Det ble ordentlig hardt på løpinga, det var som en sprint hver tiende meter.

Dagens andreplass i WTS var Blummnefelt sin andre denne sesongen. Han ble også nummer to i Montreal i begynnelsen av august.

Jørgen Gundersen havnet til slutt på en 18. plass i dagens WTS i Stockholm, som foruten Blummenfelt er tidenes beste norske plassering i herrenes WTS.

Nummer 18 ble også Lotte Miller i dameklassen tidligere på dagen. Hun var nummer 20 etter svømminga, og på syklinga var hun oppe på en 14. plass på det beste. Miller har slitt med lysken på løp denne sesongen, men hun tapte bare én plassering på den siste delen av løpinga.

Vinneren av dameklassen var Flora Duffy, som tok sin femte WTS-seier i år. Duffy representerer Bermuda.

Kristian Blummenfelt er nå på femteplass med 3171 poeng i WTS, og han er bare 26 poeng fra pallplassen. Årets WTS avgjøres i Rotterdam i september.

Kristian Blummenfelt har gode muligheter for en pallplassering i sammendraget. Det blir avgjort i Nederland i september.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This