Trening

Publisert den 23. august 2017 | av Jørgen Melau

0

Ekstremt annerledes trening

Kristin Brandtsegg Lome trener ”utenfor boksen”. Det førte til seier i Lofoten Triathlon Extreme.

Tekst: Jørgen Melau Foto: Kai-Otto Melau

Kristin Brandtsegg Lome er fra Lillehammer, men bor nå og studerer i Tromsø. I helga vant hun i Lofoten Triathlon Extreme, en kraftprøve med 4500 meter svømming, 196 km sykling og 45 km løp.

Lome er imidlertid lite erfaren som triatlet. Og hun trener forholdsvis annerledes enn de aller fleste triatleter.

– Jeg startet sykkelsesongen i juni. Før det, var jeg bare på ski. Jeg har ikke sittet ett eneste minutt på rulle og svettet i en kjeller, forteller Lome.

– Det er så mange bilder på sosiale medier der folk svetter på tredemølle og rulle, men det synes jeg er veldig kjedelig. Jeg har kun kjørt alternativ trening, sier hun.

– Det får du sikkert reaksjoner på.

– Det er mange som ikke har hatt trua på det. Men det virker.

I helga holdt det altså til seier i dameklassen i Lofoten.

– Svømminga var helt nydelig. Vannet var helt flatt og stille. Litt kaldt var det jo, men det gikk helt fint. Jeg har aldri svømt så langt før som 4500 meter før, og heller aldri så fort. Så det gikk over all forventning.

Ut på sykkel gikk det også bra, noe hun var litt overrasket over. Sykling er nemlig ikke hennes sterkeste side. Men hun holdt lederposisjonen gjennom syklinga.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristin Brandtsegg Lome trener annerledes enn mange triatleter. Sykkeltrening starter hun med i juni. Å sykle på rulle driver hun ikke med i det hele tatt.

Da løpeetappen startet, begynte kampen med konkurrentene. Alle de fremmøtte på Svolvær Torg, fikk live oppdateringer fra kampen mellom de to beste kvinnene, Kristin Brandsegg Lome og Eline Granne Andresen.

– På løpinga begynte jeg å få mageproblemer. Så hele løpeetappen var en kamp. Og da jeg fikk høre at Eline bare var noen minutter bak meg, var jeg egentlig litt i ferd med å gi opp. Men så gikk det seg litt til når jeg kom oppover i fjellet, sier Lome.

– Å være i fjellet er en av mine styrker. For meg var det veldig bra at hun ikke tok meg igjen nede på asfalten, for da tror jeg at jeg ikke hadde klart å holde følge. Men i bakkene, der er jeg sterk.

Lome begynte forholdsvis nylig med triatlon, og hun har ingen typisk bakgrunn som triatlet. Hun har ikke drevet spesielt med verken svømming, sykkel eller løp tidligere. Men generelt aktiv, det har hun vært. Mest har hun drevet med håndball, da hun var yngre. Og litt langrenn og noe terrengsykling.

Lome hadde likevel en veldig god svømmetid, og hun var tidlig opp av vannet. Å lære å svømme har hun stort sett lært selv de siste åra. Hun var med på ett crawl-kurs med Tromsø Triathlonklubb.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lofoten Extreme Triathlon seiler opp som en av Norges vakreste (og hardeste) triatlonkonkurranser. Herreklassen ble vunnet av Allan Hovda.

– I Tromsø er det en forholdsvis nyoppstartet triatlonklubb, så jeg hadde lyst til å bli med der da jeg flyttet dit som student. Miljøet er ikke så veldig stort, men det er voksende. Vi har hatt noen fellestreninger, særlig svømmetrening. Men siden det ikke er så mange med ennå, så hender det at jeg er i bassenget alene.

I år har Lome vært med på Trænathlon, en swimrun-konkurranse i forbindelse med Trænafestivalen. Der vant hun kvinneklassen. Hun var også med på Xterra Norway på Norefjell.

– Xterra er mer min greie, med terrengsykling og terrengløp. Jeg tror jeg kommer til å fokusere mest på konkurranser i terreng fremover egentlig.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This