Race

Publisert den 20. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Ny rekord til Allan Hovda i Lofoten

Allan Hovda veltet på sykkel og ødela seg. Likevel holdt det til rekord i Lofoten.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Kai-Otto Melau

Allan Hovda kjempet seg til ny løyperekord i Lofoten i går ettermiddag. Men det var ikke bare seieren og sluttida som løste på smilet til 30-åringen.

– Forholdene i dag var så utrolig flotte. Når jeg satt der på sykkelen, og så morgenlyset som lyste opp fjellet og reflekterte perfekt i det blikkstille vannet, og havørn fløy over meg, så tenkte jeg: Jenny, nå selger vi leiligheten i Oslo og flytter til Lofoten, sier Hovda.

– Det var en fantastisk dag. Det var selvfølgelig veldig tungt, men det er bare sånn det skal være.

Allan Hovda kjempe seg inn til ny løyperekord, tross skaden i låret.

Allan Hovda gikk for løyperekord i går, bare to uker etter at han ble nummer to i Norseman.

– Jeg hadde en ganske god restitusjon etter Norseman, og allerede etter et par dager, tenkte jeg at jeg måtte begynne å trene igjen, sier Hovda i et videointervju på sin egen Facebook-profil.

Men på en rolig sykkeltur, veltet han og skadet seg.

– Jeg slo oversida av låret ganske kraftig, så det har ikke blitt noen trening siden, bare litt lett svømming og sykling, sier han videre.

Dermed hang drømmen om løyperekord i en tynn tråd.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Sykkelløypa i Lofoten var spektakulær, som «vanlig». I tet var Allan Hovda i ensom majestet.

– Jeg hadde håpet det skulle bli bedre. Men jeg er ganske godt teipet opp, men på en fotoshoot i går, var det smertefullt allerede etter fem minutter med løping. Men jeg skal uansett gi jernet, fortalte Hovda før løpet.

Konkurransen ble likevel god, og uten nevneverdig motstand fra feltet var det det lite tvil om hvor seieren skulle havne.

– Det gikk godt og etter hvert var jeg sikker på at jeg skulle slå rekorden med en halv time, sier Hovda etter løpet.

Men løypa i Lofoten sluker krefter. Distansen litt utenom det vanlig; 4000 meter svøm, 196 kilometer sykkel og 45 kilometer løp. I tillegg er den også svært teknisk krevende.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Ikke alle deltakerne var opptatt av å sette løyperekorder. Noen tok seg i hvert fall tid til en selfie underveis.

På forhånd var Hovda mest skeptisk til nedstigningene fra de to fjellene som skulle krysses på løpinga. Det hadde han god grunn til.

– Fasiten viste at jeg slo den med to bare minutter, sier Hovda, som fikk sluttida 12 timer, 3 minutter og 53 sekunder.

– Jeg vet ikke om det finnes noen tøffere triatloner enn denne i Lofoten. På Norseman for to uker siden brukte jeg 10 timer og 5 minutter, nå brukte jeg 12 timer og 4 minutter.

– Svømminga var veldig bra. Syklinga var ok, selv om jeg kjente at det ikke var fullt trøkk med tanke på skaden i låret. Løpinga gikk overraskende bra, men det var vått. Vi løp i myr, og det sugde utrolig mye krefter. Men alt i alt er jeg utrolig godt fornøyd, og jeg kom gjennom det uten noen skader i kneet. Så tommel opp, og nå er det fiskeburger for alle pengene.

Svømminga ble gjennomført som planlagt, med omlag 14 grader i vannet.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This