Race

Publisert den 20. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Knallkjekt at jeg har kommet så langt

Jan-Morten Ra fra Tempo Triathlon Club ble revet bort fra triatlon i fjor. Nå er han norsk mester på langdistanse.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Guppi Ra

Oppkjøringen til årets sesong ble ødelagt av sykdom. Men i juni var Jan-Morten Ra omsider tilbake, og han startet sesongen med Challenge VM i Slovakia.

– Jeg fikk en bråstart, men det var en opplevelse jeg helst ikke ville la gå fra meg, sier Ra, som hadde kvalifisert seg til VM før sykdommen traff ham.

– I fjor opplevde jeg å bli ”revet ”bort fra triatlon og trening, med betennelse på hjertet, så for meg var resultatet i Slovakia underliggende. Det var opplevelsen, og det å kjenne at kroppen virket igjen, som var mitt mål. Og VM ble en fantastisk opplevelse. Kroppen virket fint og jeg klarte til og med en fin sjetteplass i aldersgruppa mi, 35-39 år, og det på et lite treningsgrunnlag, forteller Ra, som kommer opprinnelig fra Andøya, men som nå bor i Sandnes utenfor Stavanger.

– Videre har fokuset mitt gjennom sommeren vært å fortsette jobben med å trene kroppen opp igjen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jan-Morten Ra vant NM langdistanse foran Tor Aanen Kallekleiv (t.v.) og Morten Hornnes.

Det har Ra lyktes med. I juli deltok han i NM på normaldistanse under TriQuart i Kristiansand, hvor han stilte til start i aldersklassen 35-39 år og ble norgesmester der.

Denne helga tok han steget opp i eliteklassen og avsluttet med en solid seier i NM lang i Øygarden utenfor Bergen.

– Det er knallkjekt at jeg har kommet så langt på min korte sesong i år. Samtidig er det kjekt å vite at jeg har så mye mer å gå på når jeg får litt tid til å jobbe tilbake løpeformen også. Det gir meg en flott motivasjon for fortsettelsen, sier Jan-Morten Ra.

– Svømminga mi var perfekt i dag, sier Jan-Morten Ra, etter 1900 meter svøm i havnebassenget i Øygarden.

I helga var vertskapet Coastman Norway hvor det ble arrangert på fulldistanse og halvdistanse. NM var imidlertid forbeholdt halvdistansen; 1900 meter svøm, 90 kilometer sykkel og 21 kilometer løp.

– Det var et lite arrangement med fine løyper i flott natur. På forhånd var det mye fokus på dårlig vær, men på dagen ble det fint, sier Ra.

– Svømminga var perfekt for min del; den foregikk i et skjermet havneområde. Deretter syklet vi i en rask trase, men potensiale for en del vind, opp mot 11 m/s. Det var jo litt regn i forkant, men det sluttet da vi begynte å svømme, så det var tørr asfalt det meste av dagen, sier Ra.

– Løpinga var flott, men krevende. Ut til vending halvveis hadde vi litt vind i ryggen og rullende terreng i slake motbakker, tilbake derimot var det motvind og bakkene litt kortere, men brattere. Dette tærte på kreftene, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jan-Morten Ra opparbeidet seg en god ledelse på sykkel. I mål var han 4 minutter og 22 sekunder før neste mann.

Ra opparbeidet seg et betydelig forsprang, uten at det nødvendigvis gjorde dagen lettere.

– Det er en real mental kamp med deg selv å løpe helt alene i skjærgården med ulvene jagende bak og en ikke har peiling på hvordan det ligger an. Det er først og fremst en kamp mot deg selv og å finne motivasjon til å holde det gående, forteller han.

– På veien tilbake møtte en etterhvert flere andre deltagere som brukte av sin energi til å heie og oppmuntre. Det er noe det fine med triatlon, at vi uansett kan løfte hverandre fremover, og jeg setter stor pris på alle som gjorde det.

Vinner av dameklassen i NM ble Charlotte Kunz.

For øvrige resultater, se her.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This