Race

Publisert den 18. august 2017 | av Jørgen Melau

0

– Trengte denne oppturen

Jannicke Kildahl ble tatt ut av Norseman. I dag vant hun Lofoten Triathlon Olympic +.

Tekst: Jørgen Melau Foto: Kai-Otto Melau

130 deltakere ga seg i kast i herlige omgivelser, med svømming i Svolvær havn, sykling fram og tilbake til Henningsvær og løp i fjellene. På en litt uvanlig distanse.

I Lofoten har de nemlig ikke en vanlig olympisk triatlon. I stedet har de rett og slett laget en olympisk pluss utgave; som er en litt forlenget olympisk distanse: 1000 meter svømming, 50 kilometer sykling og 12 kilometer løping.

Lofoten viste seg igjen fra sin spektakulære side, på en litt uvanlig distanse; Olympisk pluss.

Jannicke Kildahl fra Lofoten Triathlonklubb vant kvinneklassen. For henne ble det en spesiell opplevelse. For 14 dager siden ble hun tatt ut av legen på Norseman Xtreme Triathlon med pustebesvær. Heldigvis var det ingen tegn til pustebesvær hos Kildahl i dag.

– Jeg er kjempefornøyd med løpet. Etter nedturen jeg hadde på Norseman, så trengte jeg denne oppturen. Jeg følte jeg hadde masse energi som jeg ikke fikk brukt for 14 dager siden, men som jeg heller kunne få utløp for i dag, sier Kildahl til 3atlet.

– Jeg la meg litt langt bak under svømminga, fordi jeg ikke er noe spesielt god svømmer. Men jeg var likevel nummer to eller tre opp av vannet. Syklinga og løpinga var grei, sier Kildahl, som var bokstavelig talt var på hjemmebane i dag.

– Det er jo disse løypene jeg trener i til daglig, så jeg kjenner dem ut og inn. Jeg tenkte hele tida at dette var en treningsøkt. Men jeg hadde skikkelig kamp med de andre jentene, de er skikkelig sterke. Men min styrke er utholdenhet, og jeg vet jeg blir sterkere jo lenger løpet varer.

Kildahl vant foran Noemi Ambauen på andre plass, med Yoncha Krahn på tredje.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

– Jeg trengte denne oppturen, sier Jannicke Kildahl etter seieren i Lofoten. For to uker siden ble hun tatt ut av Norseman på grunn av medisinske problemer.

Blant mennene så var det Svein Stormyr fra SK Vidar og Team Argon18 som vant, foran Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen og Jan Erik Paulsen.

– Det gikk overraskende bra på svømminga, sier Stormyr.

Han fikk problemer av den uvanlige sorten underveis:

– Den største utfordringa på syklinga var nesten å la være å se på den flotte naturen og konsentrere seg om syklinga. Løpinga opp i fjellene er fantastisk, særlig på nedturen fra Tjeldbergtiden. Det var en helt vanvittig flott utsikt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Svein Stormyr hadde få problemer i Lofoten og vant herreklassen. Det største «problemet» var utsikten underveis.

Stormyr kommer fra Ballangen, rett utenfor Narvik, men bor nå i Oslo. Så han er nesten å regne som en del av lokalbefolkninga her i Lofoten.

Vi spurte han litt om planene videre.

– Det hemmelige målet er å være en av de bedre i Norge. Jeg ønsker å konkurrere i Norseman etter hvert, og også bli med i forskjellige Ironman-konkurranser, sier Stormyr, som tenker å ta distansene steg for steg.

– Først vil jeg forsøke å prestere på halvdistansen i EM og VM, for deretter kanskje å ta steget opp til fulldistanse. Jeg har ikke vært med på fulldistanse ennå, foreløpig synes jeg det er litt artigere med de litt kortere konkurransene. Jeg kommer til å søke Norseman til høsten, og blir det plass, så kommer jeg til å satse der.

Distansen i Lofoten var pluss. Det samme kan sies om publikummet.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This