Race

Publisert den 18. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Endelig tilbake

Lotte Miller har så langt sikret seg to NM-gull og fjerdeplass i europacupen. 

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Kai-Otto Melau, Sondre Steen Holvik og privat

Når World Triathlon Series arrangeres i Stockholm denne helga, er det endelig med Lotte Miller på startstreken.

– Det gleder jeg meg MASSE til!

For Miller har denne sesongen så langt vært formidabel. Hun vant sprint-NM på Bryne og i slutten av juli vant NM-gull og kongepokal på normaldistansen i Kristiansand.

I europacupen i Malmø helga etter fikk hun sitt internasjonale ”comeback”. Der løp hun inn til en solid fjerdeplass, noe hun va betydelig fornøyd med selv.

– Malmö var helga etter NM på normaldistansen, og jeg var ikke helt sikker på hvordan kroppen ville hente seg inn etter konkurransen. Men overraskende nok, var jeg nokså frisk i kroppen allerede den andre dagen etter jeg hadde kjørt i Norge, forteller hun.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lotte Miller kan endelig smile bredt igjen. Året i Danmark har gjort henne godt.

Fjorårets sesong ble ødelagt av overtrening. Derfor har Miller fokusert stadig mer på balansen mellom aktivitet og hvile. Også hele uka opp mot europacupen i Malmø var nokså avslappende.

– Jeg tenkte ikke særlig på konkurransen, hadde fokus på treninga og tok én dag av gangen, forteller hun.

– Det var dessuten deilig at det ikke var særlig med reisebelastning, sier hun, som dette året bor i Danmark hvor hun studerer.

– Reisa var egentlig så optimal som mulig, med bare to timer med bil fra Odense til Malmö. Og da fikk vi god tid til å svømme og sykle oss gjennom løypa, og selv om vi nå var i konkurransebyen var jeg heller ikke nå særlig preget av nerver.

God tid til å forberede seg gjorde sitt til at skuldrene senket seg.

– Jeg har en tendens til å prestere bedre når jeg er avslappet tilstand og kun tenker på meg selv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lotte Miller var overlegen under NM i Kristiansand, til tross for en lyske som lugget.

At hun deltok i Kristiansand helga før, opplevde hun som udelt positivt.

– Ja, jeg er helt overbevist om at NM på normaldistansen hadde en positiv ringvirkning på konkurransen i Malmö. I Sverige skulle vi jo ”kun” kjøre en sprintdistanse, og det var ”piece of cake” sammenlignet med normaldistansen helga før.

– Du fikk en fjerdeplass. Hvordan rangerer du resultatet?

– Dette var det første løpet hvor jeg følte meg som mitt gamle jeg igjen! Jeg var aggressiv på alle tre disipliner, jeg var fullt fokusert på arbeidsoppgavene mine, men samtidig fit for fight. Jeg var både smart og sterk!

– Hva var planen underveis?

– Jeg visste på forhånd at feltet i Malmø ikke var det sterkeste i forhold til tidligere europacuper, og at jeg hadde muligheten til å vise meg frem og ikke minst utfordre meg selv på flere områder, sier Miller.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Slik var vi vant til å se henne. Men ett år med overtrening ble tungt. Nå er hun omsider tilbake.

– Planen var å gå hardt ut og se hvem som kunne følge med. Jeg ville prøve å få så god plassering som mulig og være med fremme så godt jeg kunne. Det var viktig for meg å ta føringa tidlig, noe som ville gi meg god selvtillit som jeg kunne bruke videre i løpet, sier hun.

– Å legge meg i tet var også et strategisk valg. Ved å gå raskt ut, ville jeg også få kontroll på de andre jentene og kunne styre svømmetempoet mer.

– Opp av vannet var du nummer tre. Og inn i T1 hadde dere en luke på 15-20 sekunder ned til hovedgruppa?

– Ja, vi prøvde å holde avstanden på sykkelen, men vi ble kjørt inn etter 10 kilometer. De siste to rundene på sykkel var det derfor viktig for meg å være smart. Det vil si, ligge langt fremme, men ikke bruke ekstra energi, forteller Miller.

– Ut på løp var du helt framme?

– Ja, jeg var godt med inn i T2, og jeg var tydeligvis en av de sterkere i feltet. Jeg ble liggende som nummer fire under størstedelen av løpe-etappen og jeg var helt klart med å kjempe i tet. Det var deilig, for jeg kunne se at de andre jentene ikke var skremmende langt foran meg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I år er Lotte Miller fra Bryne Triathlonklubb på plass igjen i den internasjonale manesjen, full av liv og røre.

Lotte Miller smiler mye – og ofte. Og hun presterer best når alt er på plass rundt henne.

– De to siste ukene frem mot Malmö løp du lite på grunn av en betent lysk. Var du usikker på hvordan løpinga ville gå.

– Ja, og derfor ble jeg veldig overrasket over at jeg følte meg så sterk som jeg gjorde. Jeg var med i medaljekampen og det ga meg ekstra motivasjon til å løpe fort.

– Men hvordan hadde du det underveis?

– Det var vondt!! Men smerten ble på mange måter lettere å håndtere når jeg lå og kjempet om medalje. Det er rart hvordan psyken kan spille inn. Jeg kom i mål som nummer fire, 5 -10 sekunder bak bronsen. Noen vil si at en fjerdeplass er surt, men i mitt tilfelle var den fjerdeplassen gull verdt. Det er deilig å se at trening gir uttelling.

– Sammen med trener Kasper Gejl har du arbeidet mye med løpinga de siste ukene. Du er fortsatt i utvikling?

– Ja, jeg er ikke helt hvor jeg ønsker å være ennå. Men det nærmer seg! Nå gleder jeg meg til å se hvordan resten av sesongen utvikler seg.

I Kristiansand fikk hun NM-gull og kongepokal sammen med Jørgen Gundersen.

Lotte Miller kunne triumfere på pallen i sprint-NM på Bryne, foran Karen Magnussen og Monica Wold.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This