Race

Publisert den 6. august 2017 | av Redaksjonen

0

Gikk helt til topps på Norefjell

Anne Cathrine Hansen fra Skagerrak Sportsklubb ladet opp til terrengtri på Norefjell med sykdom og panikktrening.

Tekst: Agnethe Bergsaker

Mens mye fokus i helgen har vært på Norseman, har over 100 deltagere vært med på Xterra Norefjell. Dette er én av Europas hardeste Xterra-konkurranser, med 1.000 høydemeter på syklinga og 400 høydemeter på løpinga.

Xterra Norway er en terreng-triatlon med 1500 meter svømming, 30 kilometer sykling og 10 kilometer løping i naturen rundt Norefjell ski og spa. Mange kjenner kanskje igjen Xterra-konseptet fra TV-serien «Ekte menn» som gikk i vinter.

Raskeste dame etter proffene var Anne Cathrine Hansen fra Skagerrak Sportsklubb.

– Hvordan har dagen din vært?

– Bratt. Både med tanke på høydemeter og læringskurven, ler Hansen som har gjort to lokale triatlon før.

– Det var en oversiktlig konkurranse og god stemning hele dagen. Sykkeltraseen var flott, men veldig tung. Den var svært variert med nydelige single-track, tekniske stier kombinert med grusomt mye bakke. På slutten var det veldig sølete og tungt. Været (mye regn, red. merk.) gjorde det tyngre og mer teknisk, forteller hun.

– Løpinga var tung i begynnelsen, med én eneste lang bakke de første fire kilometerne. Men bakken var vel verdt slitet, for det var helt nydelig på toppen av fjellet.

Hansen sier det var vanskelig og teknisk på toppen, og at det var tungt å løfte beina når man er trøtt etter mye bakker.

– Det var også utrolig kult at vi hørte speaker fra målområdet hele løpeetappen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Anne Cathrine Hansen fikk merke at Norefjell ikke er flatt. Her er hun på vei inn mot T2. Foto: Jan Inge Galtung Nilsen

– Men du visste ikke at du lå som nummer en underveis?  

– Nei, det fikk jeg vite etter dusjen. Jeg visste ikke heller hvor langt det var igjen, siden triptelleren min ikke virker. Derfor satset jeg bare på jevnt og trutt tempo hele tida. Jeg er helt ny på dette, så det var bare å finne min marsjtakt og en fart jeg var komfortabel med.

– Hvordan har du ladet opp?

– Jeg syklet alt jeg kunne før Trans Østerdalen i juni. Deretter ladet jeg opp med to uker sykdom og panikktrening på overgang og svømming de siste ukene.

Hansen medgir at hun har potensiale med mer strukturert trening, men kompenserer med mye vilje, treningsglede og at hun trives med å ha det vondt.

– Xterra deler ut plasser til VM på Maui på Hawaii i oktober. Blir det tur dit?

– Jeg skal ta imot billetten og tenke meg om …

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Damene markerte seg på Norefjell. Her er Anne Cathrine Hansen og Marte Galtung Aasen på premieutdelinga. Foto: Jan Inge Galtung Nilsen

Arrangøren er veldig fornøyd med arrangementet og de flotte omgivelsene og naturen på Norefjell.  Neste år håper de flere deltakere tar turen for å teste triatlon i skogen.

– På våre arrangementer i Danmark har vi over 7.000 deltagere, og vi håper på å bli større i Norge også, sier Kristian Uhd Jepsen som jobber for Xterra Nordic.

– Vi tror dette er en konkurranseform som passer nordmenn. Det er en ekstrem triatlon, og noe som burde havne på norske triatleters ”bucket list”. Nå har vi skapt fine rammer for et flott arrangement, og neste år blir bare enda bedre.

Ingressfoto: De tre damene Agnethe Bergsaker, Anne Cathrine Hansen og Live Svarstad klare før start. Foto: Lina Lein Hansen


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This