facebook_pixel

Race

Publisert den 6. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Endelig lyktes Kristian Blummenfelt

Kristian Blummenfelt imponerte stort da han løp inn til andreplass i WTS i Montreal.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Wagner Araujo / ITU

Årets sesong har vært preget av ”nesten” for Kristian Blummenfelt. For selv om 23-åringen har etablert seg i verdenseliten og var ranket som nummer åtte før dagens World Triathlon Series (WTST i Montreal i Canada, har det ikke vært full klaff.

Men på dagens normaldistanse lyktes Blummenfelt endelig. Den tøffe løypa i Montreal passer ham åpenbart godt, for det var nettopp her han vant i fjor. Denne gangen ble det rom på det nest øverste steget på pallen.

– Det passer meg godt når løypa er hard. I Edmonton var det mer rolig sykling. Her var det hardt arbeid i én time, og det er bra, uttalte Blummenfelt like etter målgang.

Til 3atlet senere på kvelden uttrykte han lettelse over at det gikk bra.

– Ja, i dag gikk det riktig vei. Dette var gøy.

Kristian Blummenfelt var lettet etter andreplassen i Montreal, og han kunne more seg på pallen.

Han ga også uttrykk for at normaldistansen passer ham bedre enn sprinten.

– I dag var det den doble distansen, og det er litt lettere, for da er det ikke bare fart, som det gjerne er med de andre utøverne. Det er litt mer seigt.

I dag kom nordmannen opp av vannet 16 sekunder bak teten.

– Jeg svømte en litt lengre ring på den første bøya, men jeg havnet ikke så langt bakpå, for da havnet jeg ved siden av Javier. Jeg fikk beina hans rundt første bøye, og så jaktet jeg fronten sammen med ham.

Kristian Blummenfelt gjorde en formidabel innsats på syklinga, og sammen med tetgruppa opparbeidet han seg etter hvert et forsprang på ett minutt.

Blummenfelt hadde på forhånd regnet med at det vil gjøres mye på syklinga.

Taktikken var å svømme godt for så å kvitte seg med sør-afrikanske Richard Murray og engelske Jonathan Brownlee på sykkel.

– Jeg visste at Johnny og Varga var veldig motivert for å komme avgårde. Jeg vet at Johnny er ganske lei av at Mario (Mola) vinner, og at det skal være 51 kilometer konkurranse og ikke bare fem kilometer løp.

Han medgir at det var «rimelig tøft» på sykkel de første 4-5 rundene.

– Vi jobbet sterkt sammen den første halvannen runden for å ta igjen tetgruppa.  Det var godt over terskel, rett under makspuls, men etter hvert fikk jeg roet gruppa ned på den siste halvdelen av syklinga, og etter hvert opparbeidet vi oss et forsprang på om lag ett minutt, sier Blummenfelt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Blummenfelt har hatt mye «nesten» denne sesongen. I WTS i Montreal holdt det helt inn. Bergenseren ble nummer to.

Ut på løp var Kristian Blummenfelt helt fremst.

– Heldigvis var jeg rask i skiftesonen så jeg kom først inn i bakken på den første runden. Det var jo i bakken der at Javier tok meg senere. Jeg er for tung for sånne bakker, vettu.

Raskt dannet det seg en gruppe på tre utøvere, bestående av Blummenfelt, fem ganger verdensmester Javier Gomez og Jonathan Brownlee med flere OL-medaljer på merittlista. Farta ble satt ganske høyt.

– Jeg var usikker på hvordan det ville bli på slutten. For etter å ha syklet så hardt, så vet man aldri om man vil kunne løpe på 31 eller 36 minutter. Det er et usikkerhetselement før du faktisk begynner å løpe. Så det var en befrielse å komme ut på løpinga og kjenne at jeg skulle kunne henge med.

Trioen bygget seg opp en luke til hovedfeltet som jaget bak, anført av verdensener Mola. Etter hvert falt Brownlee av, og Blummenfelt jaget i ryggen på Gomez. Ut på nest siste runde på løp hadde imidlertid Gomez en luke på ni sekunder til nordmannen, mens Blu på sin side ledet med 12 sekunder på engelskmannen.

Etter hvert la Gomez seg opp til en trygg seier, mens Blummenfelt løp ifra Jonathan Brownlee som ble passert av Richard Murray to kilometer før mål.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Blummenfelt kunne omsider stige opp på pallen, sammen med Javier Gomez fra Spania og Richard Murray fra Sør-Afrika.

34 år gamle Gomez vant på 1:47:50, som den eldste vinner av en WTS-konkurranse noen sinne. Blummenfelt kom i mål 15 sekunder bak.

– Jeg er godt fornøyd, men føler jeg fortsatt har en del å gå på, uttalte en selvsikker og fornøyd Blummenfelt vel i mål.

Gustav Iden gjorde også et godt løp i dag, og han hang med i hovedfeltet lenge. Han ble til slutt nummer 25; to og et halvt minutt bak Blummenfelt.

Neste WTS er i Stockholm om tre uker. Da stiller også Lotte Miller, som ble nummer fire i europacupen i Malmø i dag. 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This