facebook_pixel

Race

Publisert den 5. august 2017 | av Jørgen Melau

0

Masse følelser for Kari Lingsom

Fjorårets vinner, Kari Lingsom, planla ny Norseman-seier og løyperekord. Nå er hun i stedet support.

Tekst: Jørgen Melau Foto: Norseman og Henriette Tronrud/Paperbag Oslo 

Kari Lingsom var soleklar favoritt til årets Norseman. Helt fram til i sommer. Da ga legene henne forbud mot å stille til start, på grunn av hjerteproblemer som ble oppdaget i en rutinekontroll. Dermed ble drømmen knust allerede før start.

Men Lingsom er uansett på plass i Eidfjord.

– Hvordan er det å ikke være med i år?

– Å se det fra sidelinja? Det er litt godt, litt deilig, å ikke skulle delta, på en måte. For det er jo mye stress. Og jeg har ikke noe å grue meg for. Men det er ganske tøft også. For jeg vet jo at alt var klart. All treninga var gjort. All planlegginga var gjort. Og min plan var å vinne. Så det er litt kjipt å ikke være med. Det er kjipt å se målet bare suse avgårde. Men det er godt å være her. Jeg skal være support, og jeg skal være en del av Norseman, selv om jeg ikke skal delta selv. Så ja, det er masse følelser.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Slik var fjoråret, da Kari Lingsom vant Norseman med svært god margin. I år er følelsene annerledes

– Av legene fikk du i sommer forbud mot å konkurrere. Det må ha vært tøft?

– Ja, det var det. Og det kom veldig overraskende på meg. Nå viser det seg at det ikke er så alvorlig som de først trodde. Dette kan løses med en operasjon. Men jeg får likevel ikke lov til å å delta i Norseman i år.

– Du er likevel med i miljøet her, og tar del i atmosfæren og stemninga. Du var også med på Social Swim.

– Ja, absolutt. Og vannet er jo godt og varmt.

– Godt og varmt?

– Hihi. Det var i hvert fall varmere enn vannet på Mallorca i mars, så dette er bra.

– Hvordan opplever du konkurransen, sånn utenifra?

– Det er gøy å se hvordan konkurransen har vokst, at den blir større og større. Det er jo nesten ingen norske med lenger. Men det er som det alltid har vært. Det er hyggelig, laidback og ganske avslappet. Proffe arrangører og nervøse deltakere, som alltid.

– Har du noen oppgaver her, ved siden av å være support?

– Jeg har hatt møte med tre av utøverne om jeg trener, samt noen av de andre fra Team Smartfish. Vi har gått gjennom løypa, planlagt supporten deres og delt noen triks. Vi har vært gjennom dette noen ganger nå, og selv om vår plan er annerledes enn de som ”bare” skal i mål, så er det mye å hente og lære fra oss for de også. Nå prøver vi bare å bidra så godt vi kan til de som er her og hjelpe til slik at de får en god opplevelse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kari Lingsom er vanligvis i Eidfjord med startnummer på brystet. I år er det annerledes.

– Hvem er din favoritt blant jentene?

– Jeg er glad Trude (Stormo) fikk en plass på tampen, for ellers tror jeg det ville vært ren plankekjøring for Kristin Lie, og det tror jeg heller ikke ville vært noe gøy for Kristin. Så slik jeg ser det, er det én favoritt og én outsider i Trude, sier Lingsom.

– Og så håper jeg Norseman etter hvert forstår at det må være like mange eliteplasser for kvinner som for menn, for det er såpass mye frafall underveis; damene blir gravide eller skadet, og da er det lite med bare fem plasser. Man kan ende opp med bare én eliteutøver til start, og det er kjedelig. Jeg håper at arrangørene forstår at det må være like mange eliteplasser til begge kjønn. Men bortsett fra det, så kommer det alltid noen overraskelser i løpet av konkurransen. Det er ingenting som er over før det er over.


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This