facebook_pixel

Race

Publisert den 5. august 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Knuste løyperekorden i Norseman

Lars Christian Vold ledet Norseman fra start til mål og slo den gamle løyperekorden sønder og sammen.

Lars Christian Vold lå i tet da han gikk over ende på sykkelen i fjorårets Norseman og fikk hele løpet ødelagt. I dag fikk 25-åringen sin ultimate revansje. Han raste gjennom løypa på 9 timer, 52 minutter og 3 sekunder; raskere enn noen triatleter før ham. Og i styrtregnet på Gaustatoppen kunne han omsider slippe jubelen løs.

Lars Christian Vold var blant favorittene, og det var ikke overraskende at han kom først opp av vannet i Eidfjord, med tida 53 minutter og 37 sekunder. På vei opp mot Dyranut, over Hardangervidda og mot Geilo matet han på med en lett bakvind, og han økte sakte, men sikkert forspranget til Allan Hovda og amerikanske Jordan Rapp som halset bak.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

246 deltakere startet på ferga i Eidfjord i dag morges. Før start ble utøverne badet i sjøvannet, som holdt 14 grader.

Lars Christian Vold hadde et forsprang på ni minutter ut av T2, noe som var i samsvar med taktikken lagt sammen med kona Mari (t.h.)

Vold endte opp med en sykkeltid på 5 timer og 5 minutter da han kom inn i T2 i Austbygdi, og der hadde han bygget forspranget til Hovda opp til godt og vel ni minutter, noe som var i henhold til strategien.

– Han har mistet forsprang på løp tidligere, så planen var å få et så stort forsprang ut på løp som mulig, uttalte Mari Vold i T2 under live-streaminga til Norseman.

Vold klarte imidlertid å holde både Hovda og Rapp bak seg. Inn i Zombie Hill, ved passering 25 kilometer, var avstanden nede i drøye syv minutter, men Vold rykket i bakken og avgjorde konkurransen der.

For selv om han både svimlet og brakk seg ved den siste oppstigningen opp mot Gaustatoppen, var han i realiteten aldri truet.

Den forrige løyperekorden tilhørte Lars Petter Stormo og ble satt i fjor. Rekorden lød på 10 timer og 23 minutter.

Nummer to i årets Norseman ble Allan Hovda, som kom inn på tida 10 timer og 4 minutter. Nummer tre ble Jordan Rapp fra California med sluttida 10 minutter og 9 minutter.

Allan Hovda jaget Lars Christian Vold fra Eidfjord til Gaustatoppen og ble nest beste norske.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This