facebook_pixel

Race

Publisert den 4. august 2017 | av Jørgen Melau

0

Allan Hovda tror på amerikansk seier

Allan Hovda stiller seg selv bak amerikanske Jordan Rapp foran morgendagens Norseman.

Allan Hovda har notert seg to seiere i Norseman tidligere. I det tredje strake forsøket havnet han på sykehuset i stedet for på pallen.

– Men nå du klar igjen?

Ja, det vil jeg si. Jeg er bedre forberedt på dårlige vær i hvert fall. Jeg var ikke dårlig forberedt i fjor, men jeg kledde ikke på meg godt nok. Det er jeg nå. Skulle det snø, så er jeg forberedt på det også. Så ja, nå er jeg godt forberedt på utstyrsfronten.

– Det skal mer til enn bare ”godt tøy”?

– Jeg føler jeg har gjort det jeg kan i forarbeidet for å kunne fullføre så raskt som mulig. Så får vi håpe at alt klaffer. Da skal jeg gi de andre en kamp for seieren.

– De største favorittene?

– Min favoritt er Jordan Rapp, han er såpass sterk. Og må tåle å være en soleklar favoritt.

– Han er amerikaner? Med bestetider på 8 timer og 11 minutter.

– Ja, men han har prestert på et så høyt nivå som ingen av oss andre har vært i nærheten av. Strengt tatt er han nok ikke i sitt livs beste form. Det var trolig for et par år siden, men han er tross alt bare 37, og han kom på en andreplass i en Ironman Mont-Treblant i fjor med sterk konkurranse.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Eidfjord er badet i Norseman-drakt. I dag var det det svøm i fjorden, som synes å ligge stabilt på 14 grader.

– Og blant de norske?

– Da er det selvfølgelig Lars Petter (Stormo) som nummer to. Han er nok min sterkeste konkurrent her hjemme. Og så er det Lars Christian Vold.

– Hva tror du om selve konkurransen?

– Det blir ordentlig, ordentlig bra. Så håper vi håpe at alle får en ålreit dag, og at det ikke dukker opp noen tekniske problemer som ødelegger for noen eller en ulykke eller noe.

– Og sportslig?

– Jeg håper at det blir slik Norseman bør være, at alle svømmer, sykler og løper for seg selv, at det ikke blir en type gruppesykling. Men det er lite sannsynlig med et så lite felt, og det er kjekt.

– Du får på Social Swim her i stad. Får du nyte stemninga, eller er du bare fokusert?

– Det er både og. Det er en hyggelig stemning og masse hyggelige folk. Men samtidig så vet jeg at det er en viktig konkurranse i morgen, så da blir det mest fokus på de tingene som skal gjøres.

 


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This