Race

Publisert den 3. august 2017 | av Redaksjonen

0

– Jeg blir utrolig inspirert og motivert

Det er alltid tilfredsstillende å oppnå et mål du har satt deg.

Tekst: Lotte Miller Foto: Tom Robert Wold og Kai-Otto Melau

I år hadde jeg to hovedmål: Bli norgesmester på sprint og olympisk distanse og å vinne den gjeve kongepokalen. Alt på toppen av dette, vil kun være en bonus.

Ved å sette meg mål jeg vet jeg kan oppnå, sikrer jeg meg en sesong jeg kan se tilbake på med glede. Til syvende og sist er dette det viktigste for meg denne sesongen: Komme tilbake, nyte å være i form igjen og sette pris på kroppen og det miljøet jeg har rundt meg.

Så det å løpe over målstreken under TriQuart (non draft) som norgesmester for andre gang i år var en god selvtillitsbooster og ikke minst en flott opplevelse.

Da jeg syklet om bord på fergen fra Hirtshals til Kristiansand fredag kveld, var det klart for meg at jeg skulle til Norge for å vinne NM gull og kongepokal. Alt annet var uaktuelt. Jeg kan ikke lyve og si noe annet. Jeg vet at jeg er hakket over de andre jentene i Norge. Dette viste jeg under NM sprint på Bryne hvor jeg ledet suverent fra start til slutt.

Dette var selvfølgelig noe jeg ville gjenta under NM på normaldistansen også.

Lotte Miller skriver at målene hennes foran NM under TriQuart var klare. Ett av dem var gleden.

Så da starten gikk på søndag kl.10, var det bare å gi gass. Jeg visste at jeg hadde en betent lyske som ville hindre meg i å løpe 100 prosent. Så jeg måtte skape en så stor luke som mulig allerede under svømmeetappen. Fokus var rettet mot frekvens og timing av beinspark og armtak.

Etter en solid svømmeetappe, gjaldt det å beholde avstanden mellom meg og de andre jentene på sykkeldelen. Jeg merket fort at jeg ikke var helt fresh i benene på sykkelen, så jeg fokuserte på å holde så jevn fart som mulig og holde tråkket rundt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I Kristiansand gikk starten fra konserthuset Kilden og inn i kanalen Gravane og forbi Fiskebrygga.

40 kilometer solo er noe helt annet enn 20 kilometer draft. Dette merket jeg klart halvveis på sykkeletappen. Lårene mine sa ifra, og jeg måtte ta meg selv sammen de siste 15 kilometerne for å holde trøkket oppe.

Da jeg ENDELIG kom meg av sykkelen, var jeg allerede i gang med å forberede meg på en ubehagelig løpsetappe. Jeg hadde tatt noe smertestillende før start, og jeg håpet dette ville ta størstedelen av ubehagelighetene som lysken min måtte gi meg. Overraskende nok var det ikke særlig vondt og jeg kunne legge ut i et godt tempo (3.44 min/km på de første 2,5 kilometerne).

Jeg hadde mamma som sekunderte på sidelinjen. Jeg ville være 100 prosent sikker på at jeg kunne holde igjen på løp, og løpe mer og mer kontrollert, men fremdeles ikke true førsteplassen.

Jeg var aldri i fare og jeg kunne løpe i mitt tempo og ha kontroll på lysken og smertene (som ikke var så store). Jeg fikk også tid til å nyte den fantastiske atmosfæren og smile og vinke til publikum som hadde møtt opp. Helt fantastisk!

Etterhvert kom det flere og flere ut i løpeløypen, og jeg opplevde at flere av triatletene som var ute i aksjon (agegroupere, ungdom, mosjonister og klubbkamerater) faktisk heiet på meg da jeg løp forbi dem eller passerte dem i løypen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lotte Miller hadde forsprang og krefter nok til å kunne glede seg over publikum på løpinga langsmed Strandpromenaden i Kristiansand.

Det er bare helt utrolig hvor mye energi som kan komme av et «Heia, heia, Lotte». Jeg må innrømme at det er ganske rørende. Dette er mennesker jeg ikke egentlig kjenner noe særlig godt, men som velger å bruke sin ekstra energi på å heie meg frem. Jeg blir utrolig inspirert og motivert.

Det er slik jeg også vil gjøre for andre, gi dem det lille ekstra når de mest trenger det. Jeg får virkelig lyst til å lykkes som utøver når jeg føler jeg har hele triatlonmiljøet i ryggen. Tusen hjertelig takk alle sammen!

Kort oppsummert: Et fantastisk arrangement, utrolige mennesker og ubeskrivelig atmosfære. Jeg savner å være i Norge. Selv om jeg stortrives i Danmark, er det ingenting som er helt likt som hjemme. Vi nordmenn er noen helt spesielle mennesker, vi gir av oss selv og lager god stemning uansett. Så det å få komme hjem til Norge og kjøre NM, løpe inn til suveren seier og få muligheten til å nyte hvert sekund ute i løypa er et stort privilegium.

Helgens NM var også en bekreftelse på at formen er god og at treningen lagt ned gir resultat. Det er deilig å se at arbeid som legges ned gir uttelling. Det er mye tid og energi som investeres.

Neste helg: Europacup i Malmø. Og i slutten av august: WTS Stockholm!!!

Lotte Miller sikret seg kongepokalen i kvinnenes eliteklasse. I herreklassen vant Jørgen Gundersen.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This