Race

Publisert den 1. august 2017 | av Redaksjonen

0

Endelig helt til topps på pallen

Jørgen Gundersen gikk til topps i NM på normaldistansen i Kristiansand.

Foto: Kai-Otto Melau

Endelig ble det Jørgen Gundersen fra Ullensaker CK sin tur til å ta steget opp på det øverste trinnet på pallen, noe han naturligvis satte stor pris på.

– Jeg er fornøyd med gull og kongepokal, ja.

Gundersen har vært mye plaget med skader og allergi. Under TriQuart i Kristiansand fungerte endelig kroppen slik den skulle.

– Jeg gjør jo løpet på en helt annen måte enn før. I dag avgjør jeg på løp, som har vært min akilles hittil, så det er gøy.

Som så mange ganger tidligere var Gundersen først opp av vannet. Han forlot skiftesonen med et forsprang på omlag 50 sekunder til Vetle Bergsvik Thorn, Endre Espedal og Casper Stornes som jaget bak. Etter hvert spiste gruppa opp luka, og først inn til T2 var Endre Espedal.

– Svøm var bra, men kjente jeg ikke hadde det som skulle til på sykkel for å få en luke på 1,5-2 minutter, så da ventet jeg litt på gruppa egentlig. Endre rykka litt på slutten, og da var det bare å følge på så luka ble så liten som mulig på løpinga.

Les også:

Viste seg fram i verdenscupen

Trener i ulltøy med varmeovn

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jørgen Gundersen syklet smart og sparte beina til løpedelen. Taktikken holdt helt til topps på pallen.

Ut på løp ble Gundersen liggende sammen med Casper Stornes. Juniorene Espedal og Bergsvik Thorn klarte ikke å holde følge. Mot slutten av den fjerde runda rykket Gundersen ifra Stornes, og inn på oppløpet var seieren klar.

– På oppløpet fikk jeg gåsehud, uttalte Gundersen til Fædrelandsvennen, og refererte til hvordan det var å løpe opp det blå teppet foran Christiansholm, med speaker Kjell Erik Kristiansen hauset opp publikummet.

Jørgen Gundersen vant på tida 1 time, 49 minutter og 12 sekunder; 36 sekunder foran Casper Stornes som la inn et lavere gir på oppløpet da han forstod at gullet glapp.

– Du konkurrerer mye utenlands også. Hvordan er atmosfæren her hjemme i forhold?

– I utlandet er det bare noen som heier på deg. Mens her hjemme i Norge virker det som om man har hele publikummet i ryggen, og det er kult.

Nå håper Gundersen å bli tatt ut til VM, men før det venter europacup i Malmø.

For resultater, se her.

Les også:

Nå er jeg plutselig i rute, ja

Tre norske utøvere i fransk Grand Prix


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This