facebook_pixel

Race

Publisert den 23. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Hardt, langt, bratt og vått

Svensk mix-seier i årets Rockman SwimRun.

Rockman Swimrun har etablert seg blant de hardeste langdistansekonkurransene i landet. Uten at det skremmer bort deltakerne. Konkurransen samlet 77 lag til start. I følge stevneleder Thor Hesselberg er det nettopp det ekstreme som tiltrekker deltakerne. Løypa går langsmed Lysefjorden i Rogaland, og inkluderer blant annet Prekestolen.

Distansen er ”bare” 42 kilometer, hvorav 6 kilometer er svømming og 36 kilometer er løping. Men med 11 – 13 grader i fjorden, og enda kaldere i tjernene, samt 2.500 høydemetre i teknisk krevende terreng, blir det en lang dag for alle, også de raskeste. Blant de bratteste utfordringene underveis, er tretrappa Flørli med 4.444 trinn.

Årets raskeste var mix-paret Steffan Björklund og Marika Wagner fra Sverige, med tida 8 timer og 26 minutter. Det er for øvrig andre gangen at et par fra mix-klassen vinner Rockman SwimRun.

For resultater, klikk her.

Deltakerne løper høyt og over Lysefjorden, som de skal svømme i.

Vannet i Lysefjorden er sjeldent varmt. Heller ikke i år. Men det snek seg i hvert fall opp mot 13 grader.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This