facebook_pixel

Race

Publisert den 20. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Trener i ulltøy med varmeovn

Norske landslagsutøvere frykter varmen under verdenscupen i Ungarn.

Lørdag er det verdenscup i triatlon for seniorer, og søndag er det klart for juniorene. Det skjer i byen Tiszaujvaros som ligger et par timer øst for Budapest. Med 60.000 dollar i premiepotten. Og 34 grader i lufta.

Jørgen Gundersen stiller i seniorkonkurransen sammen med Casper Stornes.

– Det har blitt en del økter med mye klær, blant annet har jeg kjørt rulleøkter inne med varmeovnen på 34 grader. Og så blir det avslapping med mer klær enn vanlig.

– Du ser morsom ut på stranda da?

– Hehe. Ja, jeg får en del blikk med vintertøy i sol og 20 grader her hjemme.

– 34 grader er brutalt! Spesielt for nordboere?

– Ja, varmen blir en utfordring for oss norske. Det er likt for alle, men vi må jo være ærlig å si at det kan bli tøffere for oss. Men håper akklimatiseringa her hjemme blir avgjørende.

Les også:

Triatlontrening på kokepunktet

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Jørgen Gundersen og resten av landslaget har tidligere trent i Spania, men de siste ukene har Norge vært prioritert. Men noen drømmesommer har det ikke vært. Foto: Mikal Iden

Gundersen mener to uker i Spania hadde vært optimalt. Men det var det ikke anledning til nå.

– Det er uansett viktig å lære og få litt erfaring med dette. Jeg føler meg klar, og så får vi se.

Gundersen har slitt litt med skader i år også.

– Men jeg har fått en god periode med trening og noen konkurranser nå, forteller han.

Nå er han klar for et nytt, solid internasjonalt resultat. For ikke bare er skadene borte. Det er også pollensesongen. Og nylig gruset han den tidligere løyperekorden på Bogstad.

– Jeg har merket pollen godt i år. Og så fikk jeg en ekstra runde da vi konkurrerte i Estland, hvor sommeren kom mye senere enn i Norge og Mellom-Europa.

Nå er han uansett der han ønsker å være.

– Jeg håper varmeakklimatiseringa de siste dagene blir avgjørende. Det blir helt klart en utfordring med 34 grader i Ungarn, men jeg tror løypa og formatet kan passe meg bra

– Hva slags format blir det?

– Vi skal kjøre sprint, med semi og finale dagen etter. Svømmebanen er en rundløype på 250 meter som vi skal kjøre tre ganger. Den er kul, men det blir garantert en tøff fight rundt første bøye!

– De ni beste fra hvert heat pluss de tre beste tidene går videre. Og så er det bare å fighte hele veien. Jeg vil veldig gjerne til finalen i hvert fall.

I juniorklassen stiller Birk Skogland, Karen Magnussen, Solveig Natvig Løvseth, Vetle Bergsvik Thorn og Endre Espedal.

Jørgen Gundersen deltar i verdenscupen i Ungarn denne uka. Neste helg er det NM i Kristiansand. Her fra fjorårets konkurranse.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This