facebook_pixel

Race

Publisert den 15. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Casper Stornes gikk helt til topps

Casper Stornes løp inn til løyperekord da han vant Trollveggen Triathlon.

Den niende utgaven av Trollveggen Triathlon ble et vakkert stykke nasjonalromantikk. Åndalsnes og Isfjorden lå badet i sol, og det krystallklare vannet i Isfjorden virket faktisk fristende.

Smeltevannet fra de kneisende fjellene var imidlertid også på plass, og vanntemperaturen sneik seg så vidt forbi 13 grader, og dermed ble det to runder á 600 meter for de de 169 triatletene som stilte til start.

Raskest ut av vannet ble Casper Stornes, som dermed tok en tidlig tet.

– Løpet begynte med en ganske så kald svømming, bekrefter han.

– Men jeg fikk i hvert fall fikk en ganske god luke på over ett minutt til Morten (Hansen) som var andremann opp av vannet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

 

De 1200 meterne i Isfjorden blir etterfulgt av 34 kilometer på sykkel, inkludert 750 høydemeter og 11 hårnålssvinger.

– På sykkel kjørte jeg egentlig bare hardt fra start mens jeg styrte intensiteten litt på watt. Opp Trollstigen så jeg nedover et par ganger for å se om Morten var langt bak, i og med at han vanligvis er ganske sterk i bakker, sier Stornes.

Morten Hansen hadde imidlertid punktert, og han endte opp med å måtte bære sykkelen et godt stykke. Dermed hadde Stornes en komfortabel luke på omlag 12 minutter da han nærmet seg T2.

Løpinga viste seg å være både bratt og glatt, etter at det hadde falt snø natta i forveien.

– Ut på løp føltes beina egentlig ganske freshe, og pushet bra opp bakken til jeg kom til snøen. Da måtte jeg gå deler av veien oppover, for jeg fikk aldri godt feste med skoa og jeg bare sklei når jeg prøvde å pushe.

Den siste delen av konkurransen var Stornes overhodet ikke truet, og han kom inn på den rekordraske tida 2 timer, 6 minutter og 34 sekunder.

– Jeg så meg tilbake noen ganger for å se om jeg kunne se Morten eller noen andre, men det var ingen der, så da ble det en ganske komfortabel seier og løyperekord.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Morten Hansen passerte målstreken sammen med Kristian Horne, til en delt andreplass.

Morten Hansen var på forhånd favoritt etter å ha vunnet konkurransen tre år på rad. Det fjerde forsøket ble ødelagt av punkteringen. Men han medgir at resultatet ikke bare skyldtes uhellet.

– Jeg har hatt mange konkurranser de siste syv ukene, og jeg merket at jeg var sliten allerede fra start av, skriver han på Instagram.

Hansen ble passert av Kristian Horne underveis, men han klarte å ta ham igjen på løpinga. Det endte med at de to løp over målstreken sammen.

– Trivelig å passere målstreken sammen med en så trivelig kar, skriver Kristian Horne på Instagram.

Vinner av kvinneklassen ble Julie Flakne Andresen på tida 2 time, 44 minutter og 53 sekunder. Nummer to og tre ble henholdsvis Jannicke Fundingsrud og Mona Høyseter Fenstad.

For flere resultater, se her.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This