facebook_pixel

Race

Publisert den 15. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Blummenfelt nummer ni i Hamburg

Kristian Blummenfelt ble beste norske utøver da han løp inn til niendeplass; 31 sekunder bak den suverene vinneren Mario Mola

Bergenseren Kristian Blummenfelt gjorde sine saker bra under World Triathlon Series i Hamburg i dag hvor han deltok på sprintdistansen (750 meter svømming, 20 kilometer sykkel og 5 kilometer løp), sammen med Gustav Iden.

– Det var brukbart. Veldig tett, så det var vanskelig å få til. Vi var vel 45 mann tidlig på sykkelen, så det gjaldt å spare mest mulig bein til løpinga, for den ville bli fort, sier Kristian Blummenfelt til 3atlet.

Dagens startfelt i Hamburg var sterkt. Både Mario Mola, Javier Gomez og en rekke andre triatleter fra verdenseliten stilte, med hederlig unntak av Brownlee-brødrene.

Svømminga i Hamburg holdt deltakerne samlet inn i T1, og Kristian Blummenfelt hang  med ut på sykkel.

Les også:

– En helt syk stemning

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Kristian Blummenfelt var nummer fire ut på løpinga. Da det gjenstod 3,5 kilometer igjen tok spanske Mario Mola teten. Ut på den siste runden lå Blummenfelt på en syvendeplass, 20 sekunder bak Mola som da lå i ensom majestet.

– I og med at løpinga var så rask, så skal jeg vel være fornøyd med topp 10, sier Blummenfelt.

På den siste runden hang han godt med, men på den siste kilometeren ble feltet spredt etter flere rykk i teten. Blant annet imponerte australske Jacob Birtwhistle sterkt da han avanserte til andreplass, foran Ryan Sissons fra New Zealand.

Kristian Blummenfelt kom inn til en niendeplass, 31 sekunder bak vinneren Mola. Spanjolen forsvarte dermed fjorårets seier i Hamburg.

– Det var vel 15 sekunder opp til pallen, og det var nærme, men greit nok.

Med dagens niendeplass ligger Kristian Blummenfelt nå på en åttendeplass i sammenlagt i serien.

Gustav Iden, som kom inn som førstereserve torsdag,  ble nummer 26 i dag. Han var bare 52 sekunder bak Blummenfelt. Fram til vinneren Mola var det 1 minutt og 20 sekunder.

– Ja, jeg er fornøyd. Svømminga gikk bra, ikke så langt bak. På starten av syklinga var det bare å pushe hardt, og så var jeg i første gruppe fra to kilometer. På løp lugget det litt på de siste kilometerne, men det gikk fint, oppsummerer Iden overfor 3atlet.

Neste konkurranse i WTS er i Edmonton, 28. – 29. juli.

Kristian Blummenfelt (t.v.) ble nummer ni i Hamburg i dag, mens Gustav Iden ble nummer 26.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This