Sponset

Publisert den 12. juli 2017 | av Redaksjonen

0

Slik holder du varmen ute

På en varm sommerdag kan solen bli både ubehagelig og farlig.

Mange triatleter løper med hodeplagg, enten det er caps eller visor. Det er ikke uten grunn.

– Triatlonkonkurranser foregår gjerne på den varmeste tiden av året. Og selv om varmen vanligvis ikke er ”drepende” i Norge, så kan det steke godt her hjemme også, sier triatleten Kari Lingsom.

Da kan det vært godt med ekstra beskyttelse.

– I stekende sol er det selvfølgelig nødvendig å smøre seg inn med solkrem med faktor. På lange konkurranser (og treningsturer) er det lett å glemme seg, og da blir du lett solbrent. Saltet i svetten gir dessuten en forsterkende effekt, sier Lingsom.

Men det er flere måter å beskytte seg mot solen.

– Flere bruker lange, løse ermer for å beskytte huden på armene, sier hun.

Hun forteller at mange utøvere bruker dette selve på ”kokvarme” Hawaii, både på armer og bein. Da får de nytten av både kompresjonseffekten som stimulerer muskulaturen, samtidig som de beskyttes mot den nådeløse solen.

– Men det kan også være lurt med en skyggebrem som gir skygge over øyene. Samtidig hindrer selve pannebåndet svetten i å renne ned, sier Lingsom.

Glidelåsen på en tridrakt er foran slik at utøveren enkelt kan trekke den opp og ned i løpet av konkurransen, for å «kjøle ned» hjertet, som er den viktigste muskelen vi har.

Å bruke et hodeplagg kan imidlertid også være et svært konkret hjelpemiddel. Lingsom har brukt både caps og skyggebrem fra 2XU ved en rekke anledninger.

– Triatlonkonkurranser som arrangeres i varmere strøk tilbyr gjerne isbiter på drikkestasjonene. Da er det veldig nyttig med en caps. Ta en håndfull isbiter og legg dem under capsen. Å kjølne ned topplokket betyr mye for resten av kroppen, sier Lingsom.

– Et annet godt tips er å legge isbiter inn mot hjertet. Og da er det godt å ha en tettsittende drakt! Hjertet er jo vår viktigste muskel. På en varm sommerdag smeltet isbitene selvfølgelig raskt, men det gir likevel en kjølende effekt, forteller hun.

Og tro forresten ikke at det er bare under de sjeldne smeigedagene i Norge at du har bruk for en brem.

– En god brem kan også beskytte godt mot regndråper!

Les mer på nettsidene til 2XU


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This