Race

Publisert den 2. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Klinte til i Klagenfurt

Trude Wermskog Stormo overrasket kanskje først og fremst seg selv da hun gikk til topps i Ironman Klagenfurt.

Trude Wermskog Stormo kvalifiserte seg til Hawaii under Ironman-konkurransen i Sør-Afrika i april. Før dagens Ironman Klagenfurt i Østerrike ble hun enig med seg selv om å gå all in.

– Siden Hawaii-billetten allerede var sikret bestemte jeg meg for å kline til og se hva det holdt til, forteller hun til 3atlet.

Ironman Klagenfurt er en av de europeiske klassikerne i Ironman-sirkuset, og til dagens konkurranse var det påmeldt mer enn 2.800 deltakere.

Valget til Trude Wermskog Stormo førte henne helt til topps på pallen i aldersklassen 35 – 39. Og det skjedde på et imponerende vis. I løpet av dagen kunne hun notere seg en rekke personlige rekorder.

– Persen min på fulldistansen var 10 timer og 57 minutter, og den satte jeg i Nice i fjor.

I dag kom 36-åringen i mål på 10 timer og 39 sekunder. En forbedring på nesten en time, altså.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Trude Wermskog Stormo vant aldersklassen sin i Østerrike og noterte seg åttende beste sykkeltid blant samtlige damer.

– Målet var under 1o:30, så jeg er superhappy med 10:00:39 og seier i klassen. Jeg skulle veldig gjerne sett 9-tallet, selvfølgelig, men det får bli neste gang, sier hun.

Men hun noterte seg også flere andre rekorder underveis.

– Svømminga gikk bra, til tross for tidvis kaos, særlig i kanalen de siste 1000 meterne. Men jeg kom inn på 1:06 og ny personlig rekord, så jeg er veldig fornøyd.

Og det stoppet ikke der.

– Jeg har alltid holdt litt igjen på syklinga, som egentlig er det jeg er best på, med tanke på at jeg vil spare beina litt til løp. Men det gjorde jeg ikke i dag. I stedet ga jeg det jeg hadde i 18 mil, og det holdt til personlig bestenotering med nesten 45 minutter!

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Wermskog Stormo og de andre nesten 3.000 deltakerne svømte i Wörthersee.

Med en sykkeletappe på 5 timer og 10 minutter fikk hun åttende beste sykkeltid totalt blant damene, inkludert proffene. Dermed var det kanskje grunn til å være engstelig i T2.

– Men på løp gikk det overraskende fint! Joda, det var hardt og langt, selvfølgelig. Men det er digg når man kjenner at det kommer til å holde inn.

Underveis ante hun ikke noe om plassering.

– Det er vanskelig å få oversikt i kaoset av løpere, men jeg hadde en god følelse. Og nå er jeg superhappy. Og så gleder jeg meg veldig til å stå på pallen med Lars Petter i morgen.

Trude Wermskog Stormo er gift med Lars Petter Stormo, som også gjorde sine saker bra i Klagenfurt. Se egen sak her.

Trude Wermskog har så langt hatt en formidabel triatlonsesong.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This