facebook_pixel

Race

Publisert den 2. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

Hovda endelig raskest på hjemmebane

– Det er helt ubetalelig å løpe først i mål her, sier Allan Hovda etter seieren i Ironman Haugesund.

Allan Hovda var raskest av samtlige under Ironman Haugesund 70.3 som ble arrangert i dag. Det var 31-åringen sitt femte forsøk, og endelig lyktes han. Samtidig fikk han sesongens første seier.

– Det er ingenting som slår det å løpe i mål som nummer én, men å gjøre det her på hjemmebane, foran et så entusiastisk publikum, er helt ubetalelig.

Han forteller om en fantastisk opplevelse gjennom hele løypa.

– Publikum heiet som gale. Jeg tror aldri jeg har fått så mange heia-rop noen gang, sier Hovda.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Allan Hovda kunne endelig sprette boblevannet i «hjembyen». 31-åringen vant med fire og et halv minutt foran Hans Christian Tungesvik og Erlend Skippervik Sætre.

Ironman Haugesund hadde i år i overkant 1200 påmeldte, hvorav 933 stilte til start. Forholdene rundt starten i Skeisvannet var fine, med bølgestart, vindstille, snaue 17 grader i vannet og 14 grader i lufta.

Raskest i vannet var Sebastian Bömer fra Tyskland og Sergio Maurio Pattini fra Italia. Raskeste norske utøver var Lasse Aleksander Finstad på tida 26 minutter og 44 sekunder. Det var 29 sekunder bak ledende Bömer og 16 sekunder bak italieneren.

På de neste plassene fulgte, Allan Hovda og Hans Christian Tungesvik, Erlend Skippervik Sætre og Sondre Risdal Solheim.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

– Allan Hovda var rå på sykkel i dag, sier Hans Christian Tungesvik som ble nummer to i dagens Ironman Haugesund.

På sykkel tok Lasse Finstad raskt føringa, og ledet konkurransen i en drøy time mens Hovda sakte, men sikkert spiste seg innpå bakfra. Ved passering 70 kilometer, inne i Haugesund sentrum, lå Hovda i tet til begeistring for et svært entusiastisk hjemmepublikum.

Bak jaget ”unggutten” Tobias Thørnquist Jacobsen i aldersklassen 18 – 24, Stian Sandtorv og Hans Christian Tungesvik.

Hovda syklet de 90 kilometerne på 2 timer, 13 minutter og 36 sekunder og hadde dermed en ledelse om lag tre minutter i forhold til Lasse Finstad som kom som nummer to inn i T2.

De to ble etterfulgt av Tungesvik, Jacobsen og Sandtorv ut på løp.

– Jeg passerte Lasse (Finstad) ved cirka 50 kilometer på sykkelen, og fikk dratt i fra, men jeg hadde ikke så stort forsprang, så jeg var usikker på om det ville holde. Og jeg var ikke fornøyd med løpefarta mi, og måtte skjerpe meg underveis for å holde motivasjonen oppe.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lasse Finstad måtte bryte da det gjenstod ti kilometer med løp. Da lå han på andreplass.

Lasse Finstad fikk imidlertid problemer med knærne. Det hadde han også varslet i forkant av konkurransen, i kjølvannet av et terrengløp på Senja.

– Etter hvert låste knærne seg, og da valgte jeg å stå av etter 11 kilometer, sier bodøværingen som sikter mot Norseman om en måned.

Dermed så Hans Christian Tungesviks sitt snitt til å ta andreplassen. Det gjorde han etter en solid avslutning.

– Jeg trente tre kilometer på å løpe meg varm, og så løp jeg inn på 1:17. Og det er jeg veldig fornøyd med, sier han, som dermed løp om lag tre minutter raskere enn Hovda.

Tungesvik benyttet også anledning til til å skryte av publikum.

– Det var en fantastisk stemning her, som alltid. På Indre kai var det magisk.

Nummer tre ble Erlend Skippervik Sætre.

Ironman-konkurransen i Haugesund var den siste av sitt slag. Neste år er det fulldistanse.

Allan Hovda var klar da han fikk spørsmål fra speaker om han stiller:

– Selvfølgelig.

Forholdene under dagens konkurranse var preget av regn og vind. Vinnertida ble 4 timer og 6 minutter. I fjor ble konkurransen vunnet av den gang 20 år gamle Gustav Iden, med tida 3 timer og 44 minutter. Iden stilte ikke til start i år.

For fullstendige resultater, se her.

Allan Hovda ble heiet fram av et entusiastisk hjemmepublikum i sitt femte forsøk på å vinne Ironman Haugesund.

Lasse Finstad (t.v.) måtte bryte, og dermed måtte han også overlate pallen til de tre andre; Hans Christian Tungesvik, Allan Hovda og Erlend Skippervik Sætre. Nå venter Norseman.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This