facebook_pixel

Race

Publisert den 1. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

På aktiv husmorferie i Haugesund 

– Det handler om å nyte underveis, sier Nina Refsnes, foran sin aller første Ironman. 

For Nina Refsnes er turen til Ironman Haugesund lang. 10 timer tok det med bil fra Stadlandet. Men det er ingenting i forhold til reisen som har vært, siden hun debuterte som triatlet i fjor sommer.

Og attpåtil var det meningen at turen til Haugesund og Ironman-konkurransen der, skulle være en liten familieferie. Men slik ble det ikke.

– Nei, den mellomste ble dessverre syk for et par dager siden. Og da familien ble igjen hjemme, så da blir det husmorferie i stedet.

Trebarnsmoren kommer opprinnelig fra Tyskland, men nå bor hun landlig til på det norske nordvestlandet, med kuling og blest. Og med tre timer til nærmeste svømmebasseng.

– Vi bor litt avsidesliggende, og det er mye fin natur der. Men det er vanskelig med svømminga. I år har det nesten ikke vært noen vår der hjemme, men heller mye kaldt regn og masse vind. Og uten basseng er jeg nødt til å svømme ute. Men da jeg svømte i forrige uke, var det så kaldt at jeg ikke kjente føttene mine. Da er det vanskelig å sykle.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

På Stadlandet hvor Nina Refsnes bor og trener, er det flott natur, men langt til nærmeste klorvann.

32-åringen debuterte som triatlet i Kristiansand i fjor sommer. Det ga henne mersmak.

– Målet i morgen er å fullføre innenfor cutoff, det vil si åtte og en halv time. Det handler om å gjøre det beste ut av det og om å nyte underveis, sier hun.

Hvordan det går til slutt er hun usikker på, men hun krysser fingrene for at hun unngår uhell underveis.

– Jeg har løpt halvmaraton på under tre timer; og syklinga går greit, tror jeg. Men svømminga? Den er jeg veldig usikker på.

– I fjor debuterte du som triatlet, på en normaldistanse. Og allerede nå tar du skrittet ut i Haugesund. Hvorfor?

– Tja, hvorfor? Vel, jeg hadde en flott opplevelse under TriQuart i Kristiansand, og så fikk jeg mersmak. Og da jeg syklet på rulle så jeg mye på film og på YouTube kom jeg over noen filmer om Ironman. Og da fikk jeg lyst til å prøve.

– I morgen venter 1.900 meter svømming, 90 kilometer sykkel og 21 kilometer løp. Og det går greit?

– Vel, jeg var nervevrak i dag morges, men nå begynner jeg faktisk å glede meg.

Det har vært vått og rått i sommer, men noen soldager har dukket opp innimellom. Da gjelder det å benytte anledningen.

 

 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This