facebook_pixel

Race

Publisert den 1. juli 2017 | av Fred Arthur Asdal

0

– Det blir feigt å safe her

Lasse Finstad har funnet oppskriften på seier i Ironman Haugesund.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Mikal Iden

Konkurransen i Haugesund har lenge blitt annonsert som den siste, i hvert fall i sin nåværende form. Neste år dobler arrangøren distansen.

– Det er jo siste gang det er 70.3 her i Haugesund, så da må man gi gass, sier Lasse Finstad.

– Det blir feigt å safe noe her.

Finstad har allerede avsluttet den første delen av sesongen. Det gjorde han under Ironman-EM i Elsinore i Danmark for to uker siden. Da ble han nummer 15 totalt og var beste agegrouper. Sluttida ble 4 timer og 2 minutter.

Han lover imidlertid å ikke holde noe tilbake i dag.

– Formen er grei, selv om jeg har slitt med låra etter et terrengløp på Senja nylig. Men jeg føler meg klar og har lyst til å lage et bra show for publikum.

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Lasse Finstad fra Bodø ble beste agegrouper under Ironman-EM i Danmark for to uker siden. Nå sikter han mot toppen i Ironman Haugesund.

Årets Ironman i Haugesund har 1.200 deltakere, og blant disse er Allan Hovda det store hjemmehåpet. Lasse Finstad snyter ham mer enn gjerne for hjemmeseieren.

– Hehe, hvis formen er tilnærmet slik den var i Danmark, så skal Hovda få slite litt.

Finstad gjorde sine saker bra under Ironman Sør-Afrika i april. Her kvalifiserte han seg til Hawaii. Men i Haugesund tyr han til en helt særegen vinneroppskrift.

– Ja, Mikal er fast bestemt på at han er oppskriften!

Denne uka bor Finstad nemlig hjemme hos HTK-trener Mikal Iden. Og det var nettopp her at Gustav Iden overnattet i fjor, før han ble første norske Ironman-vinner.

– Mikal mener at det nå er tradisjon at vinneren bor her, så får vi se om det er sannhet i det, humrer Finstad.

– Mikal kommer uansett med veldig mange nyttig tips både med tanke på oppladningen og planen for konkurransen!

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

I følge Mikal Iden er det allerede tradisjon (!) at vinneren av Ironman Haugesund bor hjemme hos ham, noe som gir Lasse Finstad (bildet) et betydelig fortrinn.

Ironman Haugesund er i år uten proffklasse, og både Allan Hovda og Kristin Lie stiller derfor som ”ordinære” deltakere. Uten proffklasse er det heller ingen internasjonale stjerner på plass denne gangen.

– Det har å gjøre med mengden av 70.3-løp som er tilgjengelige worldwide, forklarer Anders Balle, pressekontakt for Ironman Haugesund.

– Det har blitt veldig enkelt for proffer å vinne løp og kvalifisere seg, og dermed er det flere arrangement som ender opp uten proffer.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This