Sponset

Publisert den 30. juni 2017 | av Redaksjonen

0

Rask, raskere, raskest i vannet

Hvor mye har våtdrakten å si for farten? Henrik Oftedal har testet toppmodellen til Zoot.

Henrik Oftedal elsker å konkurrere. Og å vinne. Derfor handler utstyret sjelden om komfort, men om å knipe sekunder på veien mot målstreken. Det gjelder vel så mye i vannet som i resten av konkurransen.

Han var en av de aller første utøverne som testet den nye Wikiwiki-drakten fra Zoot, selveste flaggskipet deres.

– De siste årene har jeg brukt Zoot Prophet, så jeg mener å kjenne draktene deres godt godt. Og jeg kunne med en gang fastslå at forskjellen er stor.

– På hvilken måte?

– Først og fremst er det snakk om fleksibilitet. Å svømme med denne drakten er omtrent som å svømme uten drakt. Jeg merker knapt at jeg har den på meg.

– For mosjonister høres det ut som en ulempe?

– Haha. Mange mosjonister nesten trygler om mest mulig oppdrift. For eliteutøvere, med god svømmeteknikk, har det gjerne ikke mye å si om man svømmer med eller uten drakt. Men Wikiwiki-drakten er annerledes. Jeg ”kjenner” vannet på en helt ny måte.

– Hva tenker du på da?

– Når jeg svømmer, er vannfølelsen utrolig viktig. Og Wikiwiki-drakten gir meg en helt annen følelse i vannet. Dessuten er det nært sagt ingen motstand i skulderpartiet, sier han. Drakten er bare 0,5 mm tykk på armene, og det er det som gjør den så fleksibel.

– Og så er den bedre å løpe med.

– Har det mye å si?

– Haha. I hvert fall i en lang skiftesone, ja, sier han og ler.

– Neida, det betyr ikke så mye. Men det er poeng at drakten er mye mer fleksibel rundt knærne, og det gir den bedre fleksibilitet i frasparket når jeg svømmer. Og det er viktig, sier han.

Henrik Oftedal testet den nye toppmodellen til Zoot allerede under Norseman i fjor. Det ga åpenbart «superkrefter».

Samtidig har Zoot prioritert ”oppdriften” rundt hoftene og beinene, og det fører til en bøye-effekt som gjør at jeg svømmer raskere. Det er en veldig god oppdrift i hoftepartiet og lårene, slik at man blir liggende høyt i vannet., sier han

– Og det er disse to tingene, fleksibilitet og oppdrift, som gjør drakten raskere enn tidligere drakter.

– Hvor mye kan det være snakk om?

– Jeg testet drakten i fjor sommer. Og da kjørte jeg en standard test over 300 meter og 3 x 100 meter, med ulike drakter. Jeg kjørte testen to ganger, og da jeg kjørte testen andre gangen, byttet jeg om på rekkefølgen, for å ta bort muligheten for at jeg svømte bedre første gang på grunn av mer krefter, forklarer han.

– Resultatet var oppsiktsvekkende. Med Wikiwiki-drakten svømte jeg 2 – 3 sekunder raskere per 100 meter enn med de andre draktene.

Henrik Oftedal har flere sterke resultater fra Norseman.

– Du brukte den i Norseman i fjor, som en av de aller første utøverne. Vannet utenfor Eidfjord er beryktet. Hvordan var det?

– Ja, under Norseman er det så godt som alltid kaldt i vannet, som oftest 12 – 14 grader. Og på forhånd var jeg oppriktig bekymret. Det er ingen som foretrekker å svømme i kaldt vann, siden det kjøler ned kroppen, forteller han.

– Men denne gangen var det ikke noe problem i det hele tatt. Jeg tenkte ikke på vanntemperaturen en eneste gang, selv ikke da jeg hoppet fra fergen. Og jeg var ikke kald da jeg kom inn i T1.

– Hva er forklaringen?

– Vel, én ting som jeg setter stor pris på med den nye Wikiwiki-drakten, er ”tetningen”; spesielt i nakken og i enden av ermene, rundt håndleddene. Under Norseman var dette virkelig positivt. Jeg hadde knapt nok vann innenfor drakten, bare en liten ”lomme” nede på ryggen, men det var virkelig ikke noe problem når jeg svømte, sier han.

– Dette fungerer overraskende bra, og dette er nok en av de aller største fordelene i forhold til andre drakter jeg har brukt tidligere.


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This